Група «Інтер» відмовилася від виграних частот, але не від позовів до Нацради

12 Квітня 2010
24093
12 Квітня 2010
14:19

Група «Інтер» відмовилася від виграних частот, але не від позовів до Нацради

24093
Група «Інтер» відмовилася від виграних частот, але не від позовів до Нацради

Група «Інтер» відмовилася від виграних на конкурсі частот, але не від позовів до Нацради. Про це офіційно повідомляє U.A. Inter Media Group Limited.

 

«Хотим подчеркнуть, что само распределение частот, проведенное некоторыми членами Национального совета по телевидению и радиовещанию Украины 27 января 2010 года, является полностью незаконным, что наша Группа и пытается доказать в судебном порядке. При этом, ни в одном из инициированных споров не ставятся вопросы о признании какого бы то ни было права на частоты, распределенные на конкурсе, за каналами группы», - ідеться в повідомленні.

 

Крім того U.A. Inter Media Group Limited заявляє, що не має наміру отримувати ліцензії на право мовлення на частоти, що розігрувалися на спірному конкурсі, а виграні частоти повертає добровільно у державний частотний фонд.  

 

Також група наголошує, що оскільки згідно з постановою Кабінету Міністрів Украины № 815 від 9 червня 2006 року з 1 січня 2010 року виділення частот під аналогове телебачення заборонено, то група оголошує, що не має намірів і надалі брати участі в конкурсах на аналогові частоти до нормативного урегулювання цього питання.

 

Нагадаємо, 27 січня на конкурсі в Нацраді група «Інтер» отримала 20 частот з 89, виставлених на конкурс. Решту виграли інші учасники ринку, зокрема 5 канал і ТВі.

 

Після цього, від каналів групи було подано кілька судових позовів до Нацради - нині результати конкурсу оскаржують ТОВ «Телестудія "Служба інформації"» (телеканал НТН), а також  телеканали Enter Music і Enter Film. Також телеканал Enter Music подав персональний позов до членів Нацради Віктора Понеділка та Тетяни Лебедєвої.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24093
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Саша
5129 дн. тому
Единственно правильная для монополиста тактика - отказаться от малого, чтобы потом загрести все!
Dark Bark
5130 дн. тому
А зачем было учавствовать в конкурсе, если потом отказались. Не спортивно.
//
5130 дн. тому
А если конкурс был спорным,то зачем нужно было принимать в нем участие и вносить изменения в документы после выиграша 20 частот?
//
5130 дн. тому
А судиться и дальше Интер будет в левых судах не по подсудности и используя административный ресурс СБУ?
Эфирка
5130 дн. тому
Н-да... Обяснение липовее прежнего. Монополизируем все через цифру! Главное не дать ничего конкурентам и перегнуть через колено. Фарисеи во власти
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду