Президент оголосив 12 квітня днем жалоби. ТРК мають внести зміни до телерадіопрограм

12 Квітня 2010
7372
12 Квітня 2010
07:45

Президент оголосив 12 квітня днем жалоби. ТРК мають внести зміни до телерадіопрограм

7372
Президент оголосив 12 квітня днем жалоби. ТРК мають внести зміни до телерадіопрограм

11 квітня 2010 року Віктор Янукович підписав  указ  про оголошення в Україні дня жалоби. «У зв'язку із трагічною загибеллю 10 квітня 2010 року Президента Республіки Польща Леха Качинського і його дружини Марії, інших високопосадовців Республіки Польща та осіб, які їх супроводжували, постановляю оголосити в Україні 12 квітня 2010 року днем жалоби», - йдеться в указі.

 

Згідно з указом у день жалоби треба внести відповідні зміни до телерадіопрограм, а також приспустити державний прапор України на будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій на всій території країни та закордонних дипломатичних установ України; відмінити в Україні розважально-концертні заходи, спортивні змагання.

 

Нагадаємо, що Правила ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скороботи, жалоби) та дні пам'яті скасоване судом, а отже, виконання правил жалоби є добровільною справою телеканалів, а Нацрада в даній ситуації позбавлена важелів впливу.

 

«Детектор медіа»

.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7372
Читайте також
13.04.2010 13:13
Галина Терещук, «Радіо Свобода»
32 330
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
==
5186 дн. тому
Ничего не менялось. Решение суда первой инстанции об отмене Правил не вступило в законную силу, поэтому они действуют. Обеспечения иска не было.
Леся Ганжа
5186 дн. тому
Правила мовлення були скасовані судом - http://telekritika.ua/news/2009-04-24/45251. Якщо щось змінилося в цьому питанні - кажіть нам. Бо останнє роз"яснення ми брали з цього питання в Нацраді 4 грудня, коли канал "Інтер" в день пам"яті жертв Голодомору показував гумористичні програми. Зверніть увагу: http://www.telekritika.ua/news/2009-12-04/49667. Щодо указу президента... то приватні особи й компанії його виконують тільки тоді, коли на це є добра воля. Про що ми і написали.
==
5186 дн. тому
1. Речь о Правилах, на которые была дана рабочая ссылка. Решение, которым утверждены Правила (неотъемлемая его часть), действует. 2. Выводы о добровольном исполнении правил "жалоби" безосновательны. Тем более, что для этого и существует норма Указа : У день жалоби:..внести відповідні зміни до програм теле- і радіопередач.
Леся Ганжа
5187 дн. тому
Наше видання не розповсюджує неправдивої інформації. Поясніть, що ви мали на увазі - яке саме рішення якого саме "упомянутого органа"? Де саме ТК згадала, що не чинним є Указ?
.....
5188 дн. тому
Телекритика, зачем распространять неправдивую информацию? Решение упомянутого вами органа действует!!! Как и сам Указ Президента!
Голова
5188 дн. тому
А чому лише 1 день?
...
5188 дн. тому
Как вовремя об этом сообщает Телекритика! какая оперативность!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду