Друге дихання «Книги.UA»

9 Квітня 2010
30448
9 Квітня 2010
16:47

Друге дихання «Книги.UA»

30448
«Літературна» програма знову в ефірі Першого Національного
Друге дихання «Книги.UA»

Після чотиримісячної паузи художньо-публіцистична програма «Книга.UA» повернулася в ефір Першого Національного.

 

Нагадаємо, що вперше програма, присвячена літературно-книжковому світу та його «жителям», вийшла в ефір 1 вересня 2007 року. Передусім - на виконання Указу президента Ющенка, який 2007-й оголосив Роком книги. Відтак, «Книга.UA» виходила в ефір більше двох років. Але чотири місяці тому вона змушена була припинити вихід, а «поновилася» на Першому Національному кілька тижнів тому.

 

Із цієї нагоди «День» поспілкувався з директором творчого об'єднання громадсько-політичних програм НТКУ, автором та ведучою програми Мариною Бондренко.

 

- На які зміни варто очікувати глядачам програми «Книга.UA» разом із «другим диханням» програми?

- Наша програма постійно експериментує з рубриками та темами, намагається якнайбільше розширити сферу, пов'язану з літературним та книжковим життям. Думаємо, що, окрім тих рубрик, які вже прижились у нас в проекті за три роки, ми будемо робити певні тематичні сюжети - можливо «лайфові» історії. Так, уже третю програму поспіль ми закінчуємо своєрідним настроєвим акцентом - «кліпом» із життя письменників. Наприклад, у одній із програм вони в нас пірнали в ополонку, прощаючись із зимою. Намагаємося зробити так, аби «Книга.UA» була не академічною програмою, а щоб вона утримувала максимально широке коло глядачів.

 

- Тобто «Книга.UA» рухається в напрямку розважальному...

- Головну концепцію ми все одно залишаємо незмінною - це літературні та книжкові новини в Україні та світі, а «серцевина» - інтерв'ю з літературним «хедлайнером», де він розповідає про вихід книжки чи іншу цікаву подію з літературного життя. Далі починається поле для експериментів. Але по суті можна говорити про те, що «Книга.UA» прагне максимально позбутися своєї академічності за рахунок таких жанрів, які умовно можна назвати легкими. Тому що насправді навіть розважальний формат потребує серйозного, професійного та кваліфікованого підходу.

 

- А що стосується змін у зв'язку з новим керівництвом каналу?

- Наразі нове керівництво продовжує співпрацю з нами. І це тішить.

 

- А як щодо інших культурологічних проектів?

- Зараз я намагаюся переконати керівництво, що програму «Культурний фронт» із Юрієм Макаровим необхідно повернути в ефір. Якщо мені це вдасться, я лобіюватиму й інші проекти культурологічного напрямку.

 

Сергій Кащаєв, газета «День»      

 

Фото Руслана Канюки, газета «День»    

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Сергій Кащаєв, газета «День»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
30448
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
тутси
5128 дн. тому
Спасибо, Маришка, за программу, которая выходит на ДЕРЖАВНОМУ КАНАЛІ В МЕЖАХ ДЕРЖЗАМОВЛЕННЯ,ибо на других каналах такую муть никто бы в эфир не пустил. Жаль, что других программ нет, вот и держат тебя, пустую и бездарную с текстом эпохи этак расцвета социализма на фоне почему ресторанов(то-то я смотрю- ты все толстеешь), а хотелось бы на фоне каких-нибудь книг или библиотек. а все таки -она молодец -приехала из села, мама колбасой торговала, а Она делает культурную программу.А ведь рядом с ТАКИМ автором все остальные становятся умнее, красивее, стройнее, и главное- успешнее..... А, возможно, новое руководство, все таки найдет интеллигентного человека, который построит программу по-другому, сделает интереснее, давайте вместе подумаем....
nonna
5129 дн. тому
Нове керівництво поки що співпрацює, бо не знає куди "пристроїти" Бондаренко. Всі місця прибиральниць в карандаші зайняті, та й на вокзалах для таких місць нема. Тому поспівчуваймо УСІМ, бо споглядати таку НЕПРиСТОЙНІСТЬ(щодо мови, змісту, а головне, вигляду ведучої, адже відомий факт - із нею бояться до ліфту заходити, щоб із такою вагою не застрягти) на екранах -доля українців.
нуль є нуль
5132 дн. тому
Самій не смішно? Бондаренко засвітила свою тупість і вирішила вступити у секту "движухи".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду