Медіа-експерти побачили ознаки нового етапу політичної боротьби

7 Квітня 2010
29219
7 Квітня 2010
16:23

Медіа-експерти побачили ознаки нового етапу політичної боротьби

29219
Кількість прихованої політичної реклами в українських ЗМІ практично зрівнялася в обсягах з рекламою комерційною. Такі результати моніторингу дотримання журналістських стандартів за березень
Медіа-експерти побачили ознаки нового етапу політичної боротьби

Після президентських виборів в Україні рівень політичних замовних матеріалів у ЗМІ знизився, оскільки політикам уже не було так принципово добре виглядати перед суспільством, сказала в інтерв'ю «Німецькій хвилі» виконавчий директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар. На її думку, березнева зміна ситуації - а саме затребуваність ЗМІ як політичного інструменту - свідчить про початок нового етапу владної боротьби в державі.

 

Опозиція намагається нагадувати про себе

 

Сюмар зауважує, що влада нині насолоджується поблажливістю до неї преси, яка очікує результатів перших ста днів діяльності нової команди. А той факт, що найбільше замовних матеріалів зафіксовано на користь Юлії Тимошенко, експерт пояснила важкими часами для опозиції: «Опозиція переживає ідейну кризу і тому обрала замовні матеріали як спосіб інформування - простий, невибагливий, але хотілося б відзначити, що й неефективний».

 

Згідно з моніторингом за березень, чемпіоном з розміщення «сумнівних матеріалів» стала газета «Факти». А  «неналежно маркованих як рекламні» матеріалів найбільше розмістила газета «Сегодня».

 

Олександр Савицький, радіо «Німецька хвиля»

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Олександр Савицький, «Німецька хвиля»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
29219
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду