Степан Бандера: «Я захищатиму звання діда в суді»

1 Квітня 2010
32223
1 Квітня 2010
09:22

Степан Бандера: «Я захищатиму звання діда в суді»

32223
Онук Провідника ОУН нагадає донецькій Феміді, що Герой України був громадянином ЗУНР і УНР
Степан Бандера: «Я захищатиму звання діда в суді»

«Мені відомо, що мене залучили як третю особу до судового процесу, - повідомив у коментарі «УМ» онук Степана Бандери Степан, який мешкає в Канаді. - Ігнорувати суд у жодному разі не збираюся, захищати звання діда буду всіма можливими шляхами».

 

Нагадаємо, минулої середи Донецький окружний адміністративний суд виніс постанову залучити онука Бандери як третю особу до гучного судового процесу про визнання незаконним і скасування указу вже ексПрезидента Віктора Ющенка про присвоєння Степанові Бандерістаршому звання Героя України.

 

Позивач, донецький адвокат Володимир Оленцевич, аргументує свій позов тим, що таке звання дають лише громадянам України, а Бандера ним ніколи не був. «Степан Бандера був громадянином спершу Західноукраїнської Народної Республіки, а потім УНР, - обурюється його внук у розмові з кореспондентом «УМ». - Його батько, отець Андрій Бандера, навіть був депутатом парламенту ЗУНР».

 

Інтереси онука Провідника ОУН у суді представлятиме український адвокат. Утім до чергового судового засідання в цій справі, яке має відбутися в Донецьку завтра, Степан Бандера ще не готовий. «Я зараз у Торонто, на 2 квітня прилетіти в Україну неможливо, - пояснив він «Україні молодій». - Наразі працюю над документами, готуюсь, шукаю адвоката».

 

У зв'язку з неможливістю швидко приїхати до Донецька, Степан Бандерамолодший надіслав суду телеграму з проханням перенести завтрашнє засідання на пізніший час. Хоча у декого в Україні є сумніви, що служителі донецької Феміди задовольнять це прохання. Як припустив учора на пресконференції голова правління Інституту національного державознавства Михайло Ратушний, суд поспішає розглянути цю справу, щоб Президент Віктор Янукович «зміг виконати обіцянку й до параду Перемоги 9 травня скасувати указ Ющенка.

 

Ярина Городиська, газета «Україна молода»

 

Фото - www.podrobnosti.ua

 

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Ярина Городиська, «Україна молода»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
32223
Читайте також
07.04.2010 10:01
Отар Довженко
28 474
05.04.2010 20:53
Сергій Грабовський
для «Детектор медіа»
44 806
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Объективный
5143 дн. тому
Пане Степане, моя повага Вашим мужнім людським вчинкам. Уявляю, як це складно буди онуком фюрера. З одного боку - негідник, з іншого боку - родич. У мене до Вас компромісна пропозиція - виборіть для свого діда звання героя Канади. Це не фантастика: він до України має таке ж відношення, як і до Канади - адже там живе його онук. Бо ви вимушено поїхали у нерідну для Вас(я так розумію) Канаду, а нас залишаєте на милій Вашому серці Україні та ще й разом зі своїм негідником - дідом, а ще з придурком - бухгалтером, який його героїзує. З повагою до Вашої людської мужності.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду