Микола Томенко: «На телеканалах простежується невидима рука цензури»

30 Березня 2010
3998
30 Березня 2010
18:31

Микола Томенко: «На телеканалах простежується невидима рука цензури»

3998
Микола Томенко: «На телеканалах простежується невидима рука цензури»

На думку Миколи Томенка нині у теленовинах простежується «невидима рука цензури». «Переглядаючи новини на багатьох каналах протягом двох днів, я побачив надто вже «правильні» цитати «правильних» діячів влади і однакові «правильні» цитати «правильних» представників опозиції», - зазначив заступник голови Верховної Ради Микола Томенко  під час круглого столу на тему: «Стан свободи слова в сучасній Україні: актуальні проблеми та загрози», що проходив 30 березня у парламенті.

 

«Я ще не пам'ятаю, щоб при живих членах Нацради, робота цієї структури була заблокована. Фактично одна фінансово-політична группа за допомогою позову одного каналу, що входять до групи компаній «Інтер», заблокувала роботу  двох членів Нацради, а в підсумку і всього регуляторного органу», - сказав він. А в цей час у регіонах, за його словами, в день відкрито рекламуються алкогольні напої, і це ніким не контролюється. Віце-спікер вже підготував з цього приводу кілька звернень до регуляторних та контролюючих органів.

 

Микола Томенко також наголосив, що парламент якнайшвидше та на професійній основі повинен сформувати новий склад Нацради за своєю квотою. «Це не повинна бути четвірка від конкретних комерційних каналів чи партій, а авторитетні в медіа-спільноті фахівці. Навіть якщо фракція КПУ запропонує всіх чотирьох, але це будуть авторитетні фахівці, я за них проголосую», - сказав він.

 

Водночас Микола Томенко припустив, що процедура проведення конкурсу для нових членів Нацради має завершитися до літніх канікул парламенту, які розпочнуться в середині липня. Перший заступник голови парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко зазначив, що за його підрахунками на цю процедуру потрібно мінімум 38 днів, тобто мають встигнути. Зокрема комітет вже підготував чотири проекти постанов щодо членів Нацради.

 

Томенко також засумнівався в доцільності існування Держкомтелерадіо, який не тільки відсторонюється від впливу на ситуацію в інформаційній сфері України, а й у зв'язку з останніми подіями скоротив кількість своїх повноважень. «Я тепер не розумію навіщо треба Держкомтелерадіо з точки зору повноважень, якщо НТКУ тепер напряму підпорядковується Кабміну, - сказав він. - На Першому нині один з керівників не те, що не говорить українською, він не розуміє мови». На думку Томенка, це просто зневага до людей.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3998
Теги:
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
OBI-Consulting.eu
5206 дн. тому
І вірно сказав Микола Володимирович - як не було визначено відповідального в Уряді за справи інформаційні - так його і немає, з 2005 року...
OBI-Consulting.eu
5206 дн. тому
БЮТ ще в "Українському прориві" викладав всі свої тези щодо "Інформаційниого прориву".. нормальні речі були прописані, жаль тікі що руки не дійшли до реалізації..
rita
5207 дн. тому
Наконец то оппозиция начинает просыпаться! Красиво! "Фактично одна фінансово-політична группа за допомогою позову одного каналу, що входять до групи компаній «Інтер», заблокувала роботу двох членів Нацради, а в підсумку і всього регуляторного органу"
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду