Олег Вергеліс став лауреатом премії імені Юрія Долгорукого і отримає 4 тис. доларів

26 Березня 2010
14352
26 Березня 2010
16:44

Олег Вергеліс став лауреатом премії імені Юрія Долгорукого і отримає 4 тис. доларів

14352
Олег Вергеліс став лауреатом премії імені Юрія Долгорукого і отримає 4 тис. доларів

Редактор відділу культури газети «Дзеркало тижня» Олег Вергеліс став лауреатом шостої Міжнародної літературної премії імені Юрія Долгорукого за свою книгу «Квиток на вчорашню виставу». Цю інформацію він підтвердив ТК особисто. Премію йому вручать увечері 26 березня у Великому залі Оперної студії Національної музичної академії України ім. П. І. Чайковського.

 

Як повідомляє Посольство Російської Федерації в Україні, лауреати премії отримують диплом, медаль із зображенням Юрія Долгорукого і грошову премію в розмірі 4 тис. доларів.

 

У 2010 році на конкурс представлені 245 робіт, у тому числі 108 поетичних збірок і 137 прозових творів. До числа фіналістів увійшли автори 32 творів. 18 авторів представляють Україну, 7 - Молдову і 7 - Придністров'я. Будуть визначені чотири автори, які отримують звання лауреата, а п'ятеро стануть дипломантами конкурсу.

 

До складу журі входять представники російської Спілки письменників, головний редактор журналу «Дружба народов» Олександр Ебаноїдзе, редактор відділу критики журналу «Новый мир» Лев Аннінський та інші.

 

Премія заснована 2004 року московським Фондом міжнародної співпраці імені Юрія Долгорукого за участю уряду Москви, Посольства Росії в Україні та київського літературного журналу «Радуга» для українських, молдавських і придністровських авторів, які пишуть російською мовою. Раніше її лауреатами ставали, зокрема, Ірен Роздобудько, Олександр Кабанов («Шо») та інші.

 

Як повідомляла ТК, наприкінці минулого року Олег Вергеліс видав у видавництві «Континент-прім» свою книгу «Квиток на вчорашню виставу», присвячену 12 постатям українського театру середини ХХ століття.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14352
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду