Олег Вергеліс видав книгу про героїв українського театру

20 Листопада 2009
15595
20 Листопада 2009
15:38

Олег Вергеліс видав книгу про героїв українського театру

15595
Олег Вергеліс видав книгу про героїв українського театру

Редактор відділу культури газети «Дзеркало тижня» Олег Вергеліс написав книгу «Квиток на вчорашню виставу», присвячену 12 постатям українського театру середини ХХ століття. Книгу видало українське видавництво «Континент-прім».

 

Як розповів ТК Олег Вергеліс, жанр книги він визначає як «етюди у ностальгійних тонах».

 

«Це не нудне, нікому не потрібне театрознавство. Це життєві історії з уривками спогадів», - пояснив він.

 

У книзі представлено нариси про Ларису Кадочникову, Сергія Данченка, Аду Роговцеву, Миколу Гринька, Нонну Копержинську, Андрія Сову, Наталю Ужвій, Фаїну Раневську (описано саме її стосунки з Києвом, де вона грала у виставах Миколи Куліша), Олександра Корнійчука та інших. «Моя мета - нагадати про них», - наголосив пан Вергеліс. Частина нарисів уже публікувалася на шпальтах «Дзеркала тижня».

 

За словами автора, видати книгу йому допомогли київський продюсер московського театру «Современник» Оксана Немчук та інститут культурології при Академії мистецтв України й особисто Юрій Богуцький.

 

300 примірників накладу уже викупило комерційне підприємство для своїх співробітників, і на ці кошти придбано супутникове телевізійне обладнання для мешканців Будинку ветеранів української сцени імені Наталі Ужвій у Пущі-Водиці, що нині є притулком для самотніх акторів.

 

«Квиток на вчорашню виставу» продається в ТЦ «Навігатор» на площі Слави, у театрі імені Франка, згодом книгу можна буде придбати в Музеї театрального мистецтва.

 

Сьогодні, 20 листопада, відбудеться презентація книги на радіо «Ера». Також, як повідомив ТК Олег Вергеліс, за мотивами нарисів планує запустити телевізійний проект державний канал «Культура».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15595
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду