Індустріальні об’єднання і дослідницькі компанії створили Раду з медіавимірювань

23 Березня 2010
13925
23 Березня 2010
17:06

Індустріальні об’єднання і дослідницькі компанії створили Раду з медіавимірювань

13925
Індустріальні об’єднання і дослідницькі компанії створили Раду з медіавимірювань

Індустріальні об'єднання, що є замовниками чи контролерами медіа вимірювань, та дослідницькі компаній об'єдналися в Раду з медіавимірювань. Установча зустріч Ради відбулася в березні, повідомляє піар-служба ІТК.

 

До Ради увійшли: AGB, DOORs, GfK Ukraine, InMind, TNS, Асоціація зовнішньої реклами України, Індустріальний телевізійний комітет, Інтернет-асоціація України, Міжгалузевий комітет радіовимірювань, Українська асоціація видавців періодичної преси, Українська асоціація інтернет-реклами.

 

Поки що не обговорювалася жодна офіційна формалізація об'єднання, Рада розглядається як саморегулівний механізм галузі.

 

Основною метою такого об'єднання є організація збалансованої системи соціологічних досліджень аудиторії всіх типів медіа та сприяння розвитку ринку медіавимірювань в Україні, в тому числі через популяризацію ідеї єдиних галузевих замовників медіадосліджень.

 

Рада планує створити Етичний кодекс користувача даних - конвенціальні правила поводження з даними, який враховував би як соціологічні стандарти, так і етично-комунікаційні норми.

 

У травні Рада збирається організувати безкоштовні прес-курси для журналістів, які складатимуться з теоретичної та практичної частини (екскурсія до компанії-дослідника). Також у травні запланована презентація Ради та детальна презентація кожного дослідження медіа по ринкам (ТБ, преса, радіо, зовнішня реклама та інтернет). Ці заходи будуть додатково анонсовані.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13925
Читайте також
24.03.2010 19:39
Евгения Продаева
20 755
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду