Гаррі Каспаров не зацікавив жоден український канал, крім 5-го і ТВі

22 Березня 2010
13399
22 Березня 2010
19:30

Гаррі Каспаров не зацікавив жоден український канал, крім 5-го і ТВі

13399
Гаррі Каспаров не зацікавив жоден український канал, крім 5-го і ТВі

До дискусії за участі Гаррі Каспарова, яка відбулася у Києві 18 березня, не виявив інтересу жоден український телеканал, крім 5-го і ТВі. За словами організаторів - Інституту світової політики - вони обдзвонили всі телеканали, проте на подію акредитувався лише ТВі, який показав сюжет у новинах.

 

Також ІСП  контактували із програмою «Шустер live», проте 18 березня ефір програми було присвячено відбору на «Євробачення».

 

Відтак Каспаров зміг з'явитися в ефірі 5-го каналу, який надав гостеві ефір у програмі «Час».

 

«Для мене це дивна ситуація, коли на двогодинну дискусію, де можна було поставити журналістські питання, не прийшли камери», - прокоментував ТК Віктор Шлінчак, голова наглядової ради Інституту світової політики.

 

На прохання прокоментувати причини ситуації, що склалася, пан Шлінчак припустив, що у «журналістів могли просто не дійти руки»

 

«Дуже не хотілося б думати, що на канали спускаються циркуляри про недопущення тих чи інших персон на телебачення. Хочеться вірити, що в журналістів просто не дійшли руки. Хоча така непересічна особа до Києва приїжджає уперше від 1974 року», - сказав він.

 

Шеф-редактор інформаційної служби СТБ Олексій Мустафін категорично заперечив, що це були якісь «вказівки згори», проте припустив, що подіумна дискусія - це не той формат, який міг би зацікавити телебачення.

 

«На жаль, я перший раз про це чую, але, гадаю, що наші не послали камеру  саме через те, що ми подіумні дискусії не знімаємо взагалі. Між іншим, коли мала відбуватися презентація книги російського опозиціонера Касьянова у "Прем'єр-палаці", то наша камера там була і знімала», - нагадав він.

 

Як розповів Віктор Шлінчак «Детектор медіа», українські політики, так само, як і українські телеканали, проігнорували візит Каспарова. «У розмові зі мною Каспаров сказав, що розуміє, чому українські поліитки не хочуть з ним зустрічатися, адже це може поставити чорну мітку на такому політикові в стосунках з Росією», - розповів пан Шлінчак.

 

За його словами, напередодні візиту в Україну, Гаррі Каспаров відвідав Грузію, де зустрівся з президентом і чільними грузинськими політиками.

 

18 березня в Інституті світової політики відбулася подіумна дискусія за участі відомого російського політичного діяча Гаррі Каспарова. Тема заходу, в якому взяли участь українські політичні експерти, оглядачі та студентські лідери - «Україна-Росія: авторитаризм проти демократії. Хто кого?».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13399
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
gad
5154 дн. тому
с возвращением в Школу дедушки Кучмы, а то заждались вас уже. Каникулы кончились
Внимательный
5154 дн. тому
И после этого у кого-то ещё есть вопросы почему у 5-го и ТВі при беспрецедентном давлении СБУ Хорошковского хотят забрать лицензии полученные на последнем конкурсе?
micka
5155 дн. тому
...я перший раз про це чую... то такий ти хр*новий редактор просто
q
5155 дн. тому
то НЕукраїнські канали
portos
5155 дн. тому
atos, суди о том, в чём хоть немного разбираешься.
atos
5155 дн. тому
Гарри Великий шахматист и НИКАКОЙ политик! Он никому не интересен.
Кавказец
5155 дн. тому
Пошла замоцензура или темники
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду