Опитування: компанії вважають прес-тур найменш ефективним PR-інструментом

15 Березня 2010
7878
15 Березня 2010
16:08

Опитування: компанії вважають прес-тур найменш ефективним PR-інструментом

7878
Опитування: компанії вважають прес-тур найменш ефективним PR-інструментом

Інформаційно-аналітичний центр Publicity опитав представників 210 компаній щодо ефективності різних PR-інструментів. Як зазначається у повідомленні Publicity, першу позицію за результатами опитування посіла відповідь «Участь у виставках, конференціях, форумах», останню - «Прес-тури».

 

Дослідження здійснювалось в період з листопада 2009 по січень 2010 року методикою інтернет-анкетування і телефонного опитування (у співвідношенні 50:50). Всього анкета містила 5 запитань (відкритих, закритих та «з підказкою»).

 

У ході дослідження було опитано представників 210 компаній, які працюють на п'яти ключових ринках: аграрний (32%), автомобільний (20%), будівельний (18%), фінансовий (16%), фармацевтичний (14%).

 

Респондентами виступили спеціалісти в галузі маркетингу (47%), спеціалісти в галузі PR (11%) і представники інших, дотичних до маркетингу та PR професій, а також респонденти, що займають керівні посади (42%).

 

Серед опитаних компаній 55% відноситься до ринку В2С, 30% - В2В і 15% компаній охоплюють обидва напрямки. Опитані компанії працюють у різних сегментах своїх ринків.

 

«У цілому результати дослідження свідчать, що компанії надають перевагу «традиційним» PR-інструментам, які переважають навіть у напрямку "РR в Інтернет" (у вигляді новин, релізів, статей)», - резюмують дослідники. На їхню думку, високі позиції інтернет-комунікацій можуть бути зумовлені скороченням бюджетів та намаганням знайти якісь нові і при цьому малобюджетні форми просування. Показово, зазначає Publicity, що зв'язки ЗМІ на сьогодні не є популярними (наприклад,  прес-заходи вважають ефективними лише 7,6% респондентів, а прес-тури - 2,8%).

 

 

 

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7878
Читайте також
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
micka
5175 дн. тому
непонятен перекос в сторону агрорынка - аж 32% опрошенных компаний почему-то представляют именно его. Хотя по ВВП 2009 года агрорынок составляет всего 10%. так что это даже не средняя температура увы. это абсолютно непоказательный и нерепрезентативный срез некой информации, которую невозможно экстраполировать на все компании. просто потратили время, нечем было заняться видимо.
Nektos
5175 дн. тому
У аграрных, строительных и фармацевтических компаний абсолютно разные целевые аудитории. В зависимости от ЦА меняется и эффективность PR-инструментов. Так что опрос Publicity, при всем уважении, некорректен. Получилась средняя температура по больнице. А сравнивать репутационный аудит с пресс-релизом - это вообще юмореска. Но все равно молодцы - на месте не стоят, активничают.
Микола
5175 дн. тому
Але це аналіз продавців не інтелектуального продукту!
vi
5175 дн. тому
какой кошмар. каменный век какой то
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду