«У-Медіа»: Найбільше підозрілих матеріалів у новинах ICTV, немає – на Першому та 5-му каналах

10 Березня 2010
14034
10 Березня 2010
14:31

«У-Медіа»: Найбільше підозрілих матеріалів у новинах ICTV, немає – на Першому та 5-му каналах

14034
«У-Медіа»: Найбільше підозрілих матеріалів у новинах ICTV, немає – на Першому та 5-му каналах

У перший місяць після повторного голосування на виборах Президента України кількість матеріалів із ознаками порушень професійних стандартів, які свідчать про ймовірний замовний характер, у новинах загальнонаціональних телеканалів багатократно зменшилась. Про це свідчать результати моніторингу, який проводить громадська організація «Детектор медіа» у рамках проекту громадської організації Internews Network «У-Медіа» «Моніторинг дотримання журналістських стандартів та підвищення медіаграмотності широкого кола українських громадян».

 

За період 8 лютого - 7 березня експертами «Детектор медіа» було виявлено 16 підозрілих матеріалів. Найбільше - 5 таких матеріалів - у новинах телеканалу ICTV. Рівну кількість підозрілих сюжетів та повідомлень (три) видали в ефір «1+1», «Інтер» та ТРК «Україна». По 1 матеріалу виявлено в новинах СТБ та Нового каналу, і жодного - на Першому Національному та 5-му каналі.

 

Канал

Кількість

матеріалів

Перший Національний

-

«1+1»

3

«Інтер»

3

СТБ

1

Новий канал

1

ICTV

5

5 канал

-

ТРК «Україна»

3

 

Серед виявлених матеріалів - «корпоративний» піар благодійних акцій Віктора Пінчука, сюжети в інтересах консорціуму «ЄДАПС» та грального бізнесу, репортаж про презентацію фільму, що компрометує Юлію Тимошенко, позитивні матеріали про Віктора Януковича та трансляція привітального звернення останнього з нагоди 8 березня безпосередньо у випусках новин.

 

Підсумок моніторингу за період виборчої кампанії (до голосування 17 січня) дивіться тут, між 1 і 2 турами - тут.

 

Із червня 2009 року у рамках проекту «У-Медіа» «Моніторинг дотримання журналістських стандартів та підвищення медіаграмотності широкого кола українських громадян», що реалізовується громадською організацією «Детектор медіа» та ГО «Інститут масової інформації» за підтримки Internews Network, на сайті «Детектор медіа» щотижня публікується аналіз дотримання професійних стандартів у роботі інформаційних служб українських телеканалів. Проект спрямований на підвищення рівня медіаграмотності  українського суспільства, стимулювання медіа до відповідальності та дотримання журналістських стандартів, підвищення якості медійного продукту. Матеріалу проекту читайте у рубриці «Медіаграмотність» сайту «Детектор медіа».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14034
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Коко
5183 дн. тому
Больше всего умиляет определение - подозрительных материалов.. Это называется, не обвинил, но гамном заляпал, умойся, а вонять все-равно будешь....
ёёё
5185 дн. тому
Ага, только Телекритика спокойно публикует тоже заказные материалы пана Каплуненко и его группки ESG, а потом пишет что у айситиви больше всех таких материалов, наверное в передачках "ділові факти", Телекритика, наверное таким образом себе цену набивает
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду