Газета «Дело» змінює формат

3 Березня 2010
18328
3 Березня 2010
15:31

Газета «Дело» змінює формат

18328
Газета «Дело» змінює формат

Газета «Дело» змінює формат - зараз редакція працює над пілотним номером. Цю інформацію «Детектор медіа» підтвердив піар-директор видавництва «Економіка» Віталій Максимов.

 

За його словами, видання буде «візуально й концептуально модернізованим», при цьому залишиться щоденною діловою газетою. Планується, що «Дело» повернеться до ділової аналітики. «Це буде певний мікс між варіантом газети 2005 року і сучасним», - пообіцяв пан Максимов.

 

Як уточнив голова ради директорів видавництва «Економіка» Станіслав Шум, пілотний номер вийде найближчим часом і буде тестуватися у фокус-групах.

 

«Ми хочемо полегшити читачеві сприйняття. Це можна зробити, зокрема, покращенням візуальної складової (інфографіка, інфоблоки до статей). Аналітичність означає інший підхід до створення і подачі матеріалів: ми вже не пишемо, що сталося, ми намагаємося текстом, візуальними елементами показати, що це означає», - розповів він.

 

Зі слів пана Шума, певні кроки щодо переформатування вже відбуваються. «Наприклад, наступного дня після першого туру виборів президента всі щоденні газети вийшли зі статтями, що Янукович виграв перший тур. А в нас був аналіз, що це означає, що робитиме Ющенко, які перспективи другого туру. Це демонструє наш підхід у майбутньому», - наголошує він.

 

Також редакція звертатиме більшу увагу на візуальну подачу інформації.

 

Станіслав Шум нагадує, що чимало іноземних ділових видань нині зазнають змін, у тому числі Wall Street Journal і Financial Times. «Ми бачимо певний тренд, і це надихає нас на зміни продукту в Україні. Ми можемо дати аудиторії цікаві рішення, вже реалізовані за кордоном», - вважає він.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18328
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
gay
5184 дн. тому
Панченко и Вовка покрывает жена Вовка - сотрудница East One.
East One Friend
5184 дн. тому
Геннадий Газин -красавчег. Как можно было так опростоволосится, купив Дело.....и непроконтролировать что газету разворовывают понемножку (школа Ляшенко -жива!!!!)
YOG
5184 дн. тому
Максимов занимается джинсой вместе с Панченко и Сердюк. А бразилианка этого не знает и думает что в газете плохо все. Воровство трудно понимаемая материя для иностранцев.
Jan
5184 дн. тому
От смены вида газеты -ее качество не поменяется и тираж в 2000 экземпляров - никогда не уведичится. Не ужели госпожа Эвелина Бучацки не видит, что менять нужно верхушку газеты - главреда, замов. Серый главред -серая газета. Джинса разъела газету из нутри.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду