Парламент захистив майно редакцій ЗМІ, видавництв, книгарень

3 Березня 2010
14251
3 Березня 2010
10:46

Парламент захистив майно редакцій ЗМІ, видавництв, книгарень

14251
Парламент захистив майно редакцій ЗМІ, видавництв, книгарень

2 березня 2010 року Верховна Рада України прийняла за основу проект закону «Про посилення захисту майна редакцій засобів масової інформації, видавництв, книгарень, підприємств книгорозповсюдження, творчих спілок», ( №4004-1), автором якого є народний депутат від фракції КПУ Світлана Шмельова. За документ проголосувало 363 народні обранці, повідомляє сайт Верховної Ради.

 

Проектом  пропонується заборонити відчуження приміщень, в яких перебувають засоби масової інформації, друкарні, видавництва, книгарні, підприємства книгорозповсюдження, засновниками яких є органи державної влади, органи місцевого самоврядування, об´єднання громадян, державні науково-дослідні установи, навчальні заклади, трудові колективи а також творчі спілки.

 

Крім того парламент 2 березня мав винести на повторне перше читання законопроект № 4004, автором якого є член комітету з питань свободи слова та інформації Віктор Уколов. Уколов просив перенести розгляд цього проекту, але оскільки в порядку денному стояв також альтернативний законопроект № 4004-1, автор якого не захотів його знімати, то народні депутати вирішили розглянути обидва документи.

 

У результаті голосування законопроект № 4004 набрав тільки 191 голос, а № 4004-1 - 363.

 

Світлана Шмельова у своєму проекті запропонувала орендодавцям укласти безстроковий договір оренди приміщень, в яких перебувають ці редакції, друкарні, видавництв, книгарні і підприємства книгорозповсюдження порядку та за тарифами, які встановлюються для бюджетних організацій. «Крім того, пропонується рекомендувати органам місцевого самоврядування здійснити передачу у власність або у довічне користування творчих спілок нерухоме майно, що знаходиться у комунальній власності де багато передано, де було передано творчим спілкам на баланс або на підставі  договору-оренди, а також земельних ділянок  на яких воно знаходиться», - сказала Світлана Шмельова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14251
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду