detector.media
03.03.2010 10:46
Парламент захистив майно редакцій ЗМІ, видавництв, книгарень

2 березня 2010 року Верховна Рада України прийняла за основу проект закону «Про посилення захисту майна редакцій засобів масової інформації, видавництв, книгарень, підприємств книгорозповсюдження, творчих спілок», ( №4004-1), автором якого є народний депутат від фракції КПУ Світлана Шмельова. За документ проголосувало 363 народні обранці, повідомляє сайт Верховної Ради.

 

Проектом  пропонується заборонити відчуження приміщень, в яких перебувають засоби масової інформації, друкарні, видавництва, книгарні, підприємства книгорозповсюдження, засновниками яких є органи державної влади, органи місцевого самоврядування, об´єднання громадян, державні науково-дослідні установи, навчальні заклади, трудові колективи а також творчі спілки.

 

Крім того парламент 2 березня мав винести на повторне перше читання законопроект № 4004, автором якого є член комітету з питань свободи слова та інформації Віктор Уколов. Уколов просив перенести розгляд цього проекту, але оскільки в порядку денному стояв також альтернативний законопроект № 4004-1, автор якого не захотів його знімати, то народні депутати вирішили розглянути обидва документи.

 

У результаті голосування законопроект № 4004 набрав тільки 191 голос, а № 4004-1 - 363.

 

Світлана Шмельова у своєму проекті запропонувала орендодавцям укласти безстроковий договір оренди приміщень, в яких перебувають ці редакції, друкарні, видавництв, книгарні і підприємства книгорозповсюдження порядку та за тарифами, які встановлюються для бюджетних організацій. «Крім того, пропонується рекомендувати органам місцевого самоврядування здійснити передачу у власність або у довічне користування творчих спілок нерухоме майно, що знаходиться у комунальній власності де багато передано, де було передано творчим спілкам на баланс або на підставі  договору-оренди, а також земельних ділянок  на яких воно знаходиться», - сказала Світлана Шмельова.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY