Між Грецією і Німеччиною розгортається газетна війна

26 Лютого 2010
20992
26 Лютого 2010
15:24

Між Грецією і Німеччиною розгортається газетна війна

20992
Після того, як мюнхенський журнал Focus прикрасив свою титульну сторінку заголовком «Шахрай у євро-сім’ї», афінська газета Eleftheros Typos у відповідь дозволила собі зобразити символ Берліна зі свастикою
Між Грецією і Німеччиною розгортається газетна війна

Вассілікі Георгіаду обурена останньою титульною сторінкою журнала Focus. Не можна ж плямувати усю країну і принижувати 11 мільйонів греків, називаючи всіх шахраями та лінивцями, вважає заступник голови факультету політології в Афінському Пантеонівському університеті.

 

«Чому я - шахрай?»

 

Свою дипломну Вассілікі Георгіаду писала німецькою. Те, що окремі журналісти займаються таким моралізаторством, заходить вже надто далеко, каже вона: «Focus однозначно перейшов межу. Його титульна сторінка - це просто нахабство! Ну, як можна покладати колективну провину на всіх греків за стан економіки? Я, наприклад, належу до людей, які чесно працюють та сплачують податки. Чому я - «шахрай в євро-сім'ї»?!»

 

Афінська професорка вже надіслала до редакції Focus лист протесту: «Мене дуже обурює, коли німці приписують комусь колективну провину. Вони ж самі у минулому відкинули спільну провину за Другу світову війну та знищення євреїв - і, я вважаю, справедливо».

  

 

Руку богині Афродиті домалювали художники

 

 Греки пригадують німцям Другу світову

 

Екстремальний заголовок «Фокусу» не повинен ставати розмінною монетою популістів, застерігає поміркована афінська газета Kathimerini. Зовсім по-іншому вважає популярний телеканал Alter, який показав у прайм-тайм чотиригодинне ток-шоу про відшкодування завданих Греції збитків у Другій світовій війні.

 

Відповідь грецької газети - свастика
на тріумфальній колонні в Берліні - теж домальована

 

Тим часом, опозиційні політики вже закликають уряд зажадати від Німеччини виплати репарацій. Віце-прем'єр-міністр Пангалос пригадав про окупацію Греції німецьким вермахтом. Професор політології Вассілікі Георгіаду радить бути зваженими: «Не хочу робити жодних оцінок з цього приводу. Зауважу лише єдине - не варто діставати цю давню історію з шухляди щоразу, коли трапляються гучні розбіжності між Грецією та Німеччиною.»

 

Попереду в Афін - екзамен ЄС

 

На думку Георгіаду, політики та судові інстанції, зрештою, могли б внести ясність, раз і назавжди, - існують взагалі непогашені репарації чи ні?

 

Наразі ж у Греції проблеми зовсім іншого характеру. У середині березня уряд Папандреу має виступити з доповіддю перед Єврокомісією та спробувати переконати, що боротьба з рекордною заборгованістю вже приносить свої плоди. Інакше загрожують подальші заходи економії - і дуже погані відгуки в пресі, перш за все у вітчизняній.

 

Захар Бутирський, Яніс Пападімітру, радіо «Німецька хвиля»

 

Постер -  «Німецька хвиля»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Захар Бутирський, Яніс Пападімітру, «Німецька хвиля»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20992
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Лис микита
5236 дн. тому
78, а на чиїй стороні наша преса тепер?
micka
5238 дн. тому
ага, і домальовувати північним мєдвєдам ведмежу лапу наприклад))
78
5238 дн. тому
дай бог дожити до тих часів, коли українська преса в наших конфліктах буде воювати на український стороні
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду