Лідер «Росії молодої» подав до суду на головреда The New Times

20 Лютого 2010
21259
20 Лютого 2010
12:40

Лідер «Росії молодої» подав до суду на головреда The New Times

21259
Лідер «Росії молодої» подав до суду на головреда The New Times

Лідер руху «Росія молода», депутат Держдуми Максим Міщенко подав до Тверського суду Москви позов про захист честі, гідності й ділової репутації проти головного редактора журналу The New Times Євгенії Альбац. Про це повідомляє «Лента.ру» з посиланням на «Інтерфакс». Повідомляється, що Міщенко вимагає стягнути з Євгенії Альбац один рубль і опублікувати спростування.

 

Приводом для судового розгляду стала стаття під назвою «Наці на марші», автором якої є Євгенія Левкович. Її було опубліковано в числі журналу The New Times від 9 листопада 2009 року. За словами Катерини Акатьєвої, керівника прес-служби «Росії молодої», в цій публікації «неправдиво стверджується, що лідер "Росії молодої" депутат Держдуми Максим Міщенко курує націоналістичні організації».

 

У статті, зокрема, йдеться, що Міщенко є куратором руху «Російський образ». Катерина Акатьєва зазначила, що ці відомості не відповідають дійсності. За її словами, вони можуть зплямувати честь і гідність Максима Міщенка. Пані Акатьєва повідомила, що через опубліковану інформацію «Росія молода» стала «мішенню» для екстремістського руху «Антифа». Вона нагадала, що після публікації антифашисти скоїли напад на московський штаб організації.

 

Євгенія Альбац уже прокоментувала заяву прес-секретаря «Росії молодої». Вона заявила, що «ніякого повідомлення з суду ми не отримували». При цьому Альбац нагадала, що в статті є цитата Максима Міщенко, де він сам дає спростування. «Чого він ще хоче, я не розумію», - зауважила головред The New Times.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21259
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду