Парламентський комітет відхилив проект про зменшення впливу світової економічної кризи на ТРО

17 Лютого 2010
18849
17 Лютого 2010
18:29

Парламентський комітет відхилив проект про зменшення впливу світової економічної кризи на ТРО

18849
Парламентський комітет відхилив проект про зменшення впливу світової економічної кризи на ТРО

Члени комітету з питань свободи слова та інформації під час чергового засідання відклали на доопрацювання проект Постанови Верховної Ради України про рекомендації парламентських слухань «Про стан свободи слова у регіональних засобах масової інформації», № 5452 від 18 грудня 2009 року. Вони вирішили внести ще низку поправок і остаточно розглянути проект постанови на засіданні 3 березня 2010 року.

 

Також члени комітету більшістю голосів відхилили законопроект про внесення змін до статті 31 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» щодо зменшення впливу світової економічної кризи на діяльність електронних засобів масової інформації в Україні», № 5096, внесений народними депутатами України Юрієм Кармазіним, Оленою Бондаренко, Віктором Уколовим і Володимиром Ландіком.

 

Доповідач з цього питання Олена Бондаренко мотивувала необхідність прийняття цього законопроекту тим, що торік 39 ТРО не змогли заплатити ліцензійний збір (у зв'язку зі значним його збільшенням), тому залишилися боржниками. Проект пропонує Нацраді здійснити реструктуризацію цих боргів. Член комітету Микола Баграєв виступив категорично проти цього законопроекту, зазначивши, що всі рівні перед законом, і депутатам необхідно мислити по-державницьки, а саме - думати про наповнення державного бюджету. Крім того торік парламент ухвалив закон, згідно з яким змінилася формула нарахування ліцензійного збору, у зв'язку з чим він значно зменшився.

  

На засіданні затверджено план роботи комітету на лютий-липень 2010 року з пропозицією депутатів дещо змінити черговість обговорення законопроектів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18849
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду