Головреда The New Times викликали на допит до ГУВС Москви

8 Лютого 2010
17274
8 Лютого 2010
10:57

Головреда The New Times викликали на допит до ГУВС Москви

17274
Головреда The New Times викликали на допит до ГУВС Москви

У Росії головного редактора журналу The New Times Євгенію Альбац викликали на допит до Головного управління внутрішніх справ Москви. Про це з повідомляє інтернет-видання «Лента.ru».

 

Вона має надати свідчення у зв'язку з публікацією статті «Рабы ОМОНа», в якій співробітники міліції розповіли про корупцію та тяжкі умови праці.

 

Раніше перший заступник МВС Росії Міхаїл Суходольський пообіцяв провести перевірку оприлюднених у статті фактів і за її результатами покарати винних. У випадку, якщо інформація не підтвердиться, Суходольський пообіцяв, що відомство звернеться до суду. Після цього в Московському ГУВС повідомили, що підтвердження порушень у московському ОМОНі не виявили.

 

У статті, опублікованій у числі за 1 лютого, кілька бійців 2-го батальйону московського ОМОНу розповіли про «паличну систему» у відомстві, про корумпованість керівництва, про комерційні послуги з охорони співробітниками міліції різних осіб та інші порушення.  Після публікації статті співробітники ОМОНу, про яких йдеться у тексті публікації, заявили, що жодних відомостей журналістам The New Times не надавали і жодних відкритих листів президентові Росії, про які також йдеться в статті, не писали. Після цього на сайті видання з'явилися копії звернень.

 

За інформацією РИА «Новости», 8 лютого заступник прес-служби ГУВС Москви Жанна Ожіміна розповіла, що командир батальйону московського ОМОНу звернувся до представників міліції з проханням порушити кримінальну справи відносно журналістів The New Times.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - www.lenta.ru

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17274
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду