Запорізька ТРК «ТВ-5» отримала позов на 10 млн гривень

5 Лютого 2010
17323
5 Лютого 2010
18:56

Запорізька ТРК «ТВ-5» отримала позов на 10 млн гривень

17323
Запорізька ТРК «ТВ-5» отримала позов на 10 млн гривень

Проти Запорізької незалежної телерадіокомпанії «ТВ-5» поданий позов до Третейського суду на суму 10 млн гривень від приватної фірми, яка звинувачує телекомпанію в порушенні умов договору. 4 лютого «ТВ-5» отримала копію позовної заяви. Цю інформацію ТК підтвердив редактор відділу інформації телекомпанії Андрій Бичков.

 

Він розповів, що одна приватна фірма минулого року замовила на «ТВ-5» рекламно-інформаційні послуги. Ішлося про п'ять виходів рекламного титрового оголошення на суму 750 гривень. «Договору не було, оскільки на таку суму ми їх не укладаємо», - зазначив він.

 

Як з'ясувалося згодом, приватна фірма уклала щодо цього угоду з іншою фірмою на суму 50 тисяч гривень і залишилася не задоволена виконаними послугами. «Вони вказали, що умови угоди були виконані не належним чином і подали позов на суму 100 тисяч гривень. У свою чергу друга фірма, отримавши позов, вирішила, що нами їй нанесена моральна шкода, і подала позов про відшкодування 10 млн гривень», - розповів пан Бичков.

 

До позову долучена копія угоди, яка, за його словами, зроблена за зразком типового договору телерадіокомпанії «ТВ-5» з деякими змінами. «Зокрема там вказано, що сторони в разі спору звертаються до Третейського суду і відмовляються від участі в судовому процесі. Це повний абсурд», - наголосив редактор «ТВ-5». У компанії переконані, що позов і обставини його появи - це шахрайство.

 

Телерадіокомпанія звернулася із заявами до управління по боротьбі з організованою злочинністю, прокуратури й управління Служби безпеки України за фактом спроби шахрайства. Також сьогодні в листі виклали ситуацію до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, яка вже пообіцяла звернутися до Генеральної прокуратури України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17323
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду