Комунальні ЗМІ Києва реорганізовано у ТОВ

1 Лютого 2010
7407
1 Лютого 2010
14:51

Комунальні ЗМІ Києва реорганізовано у ТОВ

7407
Комунальні ЗМІ Києва реорганізовано у ТОВ

Київська міська рада реорганізувала комунальні засоби масової інформації з комунальних підприємств в товариства з обмеженою відповідальністю, пише proUA з посиланням «Деловую столицу». Рішення про реорганізацію Київрада прийняла на сесії 17 вересня 2009 року. Тоді начальник ГУ комунального майна КМДА Анатолій Чуб з голосу запропонував внести рішення «Про внесення змін до рішення Київради від 14.06.2007 р. №791/1452» до порядку денного сесії, поінформувавши депутатів, що воно стосується технічних питань діяльності комунальних ЗМІ.

 

Як виявилося, під формулюванням «технічні питання» була прихована реорганізація всіх п'яти комунальних засобів масової інформації (газет «Хрещатик», «Українська столиця», «Вечірній Київ», телеканалу «Київ» і радіостанції «Голос Києва») в товариства з обмеженою відповідальністю, 100% часток яких належатиме міській громаді.

 

На думку опозиційного депутата Київради Наталії Новак (Блок Кличка), єдиний мотив такої реорганізації - бажання згодом приватизувати комунальні газети, телеканал і радіостанцію.

 

Голова комісії Київради з питань культури і туризму Олександр Бригинець (фракція БЮТ) підтвердив ТК, що дійсно таке рішення було прийнято, але БЮТ за нього не голосував. «Це означає, що цим рішенням зроблена підстава для зменшення частки власності київської громади у муніципальних ЗМІ. Але щоб продати навіть 10 % акцій кожного окремого муніципального ЗМІ, потрібно буде ще одне рішення Київради. Загалом перетворення КП в ТОВ відкриває шлюзи для продажу цих ЗМІ по частинах. Але як на мене, то краще, щоб Черновецький піарив себе на ТРК "Київ" за власні кошти, а не за кошти громади. За що міський бюджет платить цьому телеканалу кошти? За міські новини? То на телеканалі "Сіті" є також міські новини, які міському бюджету нічого не коштують. Тому як журналіст - я за роздержавлення ЗМІ», - сказав Олександр Бригинець.

 

Як пише газета, першу спробу прибрати до рук комунальні ЗМІ команда мера зробила ще 14 червня 2007 року, провівши через міськраду рішення №791/1452, яке передбачало створення ЗАТ «Київський медіахолдинг» шляхом злиття п'яти комунальних ЗМІ.

 

Але, як виявилося згодом, два роки холдинг існував лише віртуально: об'єднання в ЗАТ не відбулося. На те є юридична причина: в рішенні 2007 року не прописано механізм злиття комунальних підприємств в закрите акціонерне товариство - згідно із законодавством КП не можуть бути активом закритого акціонерного товариства.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7407
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Григорій
5220 дн. тому
До відома усіх читачів "Телекритики", щоб ви знали, про яку радіостанцію "Голос Києва" йде мова. Є державне радіо "Голос Києва" КДРТРК, яке виходить під цим зареєстрованим логотипом на I програмі проводового мовлення (УР-1) з 1 березня 1996 року, і є комунальне підприємство "Радіостанція "Голос Києва", створене у грудні 2003 року, яке, на жаль, "позичило" нашу назву. За установчими документами, воно зареєстроване як радіостанція "Голос Києва", а насправді виходить в ефір під логотипом "Радіо Київ 98 FM". Тому реорганізація торкнулася саме останньої структури.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду