Після продажу українських активів акції СМЕ виросли на 15%

22 Січня 2010
10653
22 Січня 2010
12:50

Після продажу українських активів акції СМЕ виросли на 15%

10653
Після продажу українських активів акції СМЕ виросли на 15%

За два дні після уходу з українського ринку  акції компанії Central European Media Enterprises (СМЕ) виросли в ціні на 15 %, цитує «КоммерсантЪ-Украина» звіт інвестиційної компанії Merrill Lynch.

 

Станом на 21.00 21 січня акції СМЕ на NASDAQ торгувались за ціною $31,19 за одиницю, що на 15,5% вище за їх вартість до оголошення про угоду.

 

«Попри зниження ціни активів з $400 млн до $319 млн, ми схвалюємо рішення СМЕ продати збиткові активи, враховуючи нестабільність економічної та політичної ситуації в країні», - ідеться в звіті інвестбанку Merrill Lynch. За його оцінками, втрати СМЕ в Україні за показником EBITDA у 2010 році могли б становити $39 млн, а в 2011 році -  ще $30 млн.

 

Як вважають аналітики компанії, гроші, отримані в результаті угоди, може бути реінвестовано в інший збитковий ринок СМЕ - Болгарію. Проте, відзначає аналітик Merrill Lynch Марія Рубановська, на відміну від українських, болгарські активи було би важко продати. Угода з продажу українських активів знизить також боргове навантаження на СМЕ, яке нині становить $773 млн, ідеться в звіті.

 

Основний український актив СМЕ канал «Студія 1+1» вперше став збитковим у 2008 році - негативна EBITDA становила  $32,9 млн, тоді як ще в 2006 році показник був позитивним - $29,973 млн. СМЕ пояснювала такий стан справ кризовим падінням рекламного ринку в Україні.

 

Як повідомляла ТК, 20 січня корпорація СМЕ (Central European Media Enterprises Ltd.) офіційно оголосила, що досягла угоди з компанією Harley Trading Limited, що належить Ігорю Коломойському, про продаж 100% телеканалів «1+1» та «Кіно». Сума угоди становить $300 млн плюс оціночно $19 млн витрат групи «1+1» за проміжок часу між угодою та завершенням транзакції.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10653
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду