Венедиктов, Клейменов, Абрамов та інші просять у російського міністра внутрішніх справ захисту від міліціонерів

21 Січня 2010
17529
21 Січня 2010
13:22

Венедиктов, Клейменов, Абрамов та інші просять у російського міністра внутрішніх справ захисту від міліціонерів

17529
Венедиктов, Клейменов, Абрамов та інші просять у російського міністра внутрішніх справ захисту від міліціонерів

Керівники і головні редактори російських ЗМІ звернулися до голови МВС Російської Федерації Рашида Нургалієва з відкритим листом, у якому просять міністра захистити суспільство в цілому і журналістів зокрема від безкарних порушень прав і свобод з боку правоохоронних органів. Про це повідомляє РІА «Новости».

 

Лист був направлений до міністра після того, як 20 січня суд оштрафував на 500 рублів фотокореспондента агентства РІА «Новости» Андрія Стеніна. Фотокор, який за завданням редакції знімав несанкціоновану акцію протесту 12 грудня 2009 року, під час розгону пікету був затриманий і доставлений у відділок. Незважаючи на пред'явлення журналістського посвідчення і наявність професійного фотообладнання та відповідного пояснення, зафіксованого в протоколі затримання, співробітники міліції передали справу до суду як щодо учасника акції протесту.

 

«Численні факти справи Стеніна свідчать про те, що протокол затримання був складений з порушенням процесуального законодавства і згодом "допрацьовувався" у відділку міліції "Китай-город", зокрема були сфальсифіковані свідчення свідків-співробітників міліції. Представників журналістської спільноти дуже тривожить цей прецедент, який може дати підстави для переслідування журналістів під час виконання ними професійного обов'язку по всій країні», - заявляють керівники ЗМІ.

 

Автори листа наголосили, що дії правоохоронних органів ставлять видання у ситуацію, за якої їхні співробітники вимушені вирушати на виконання редакційних завдань під загрозою бути затриманими під час виконання своїх службових обов'язків. На їхню думку, жертвою сваволі можуть стати не лише журналісти, права яких захищені законом про ЗМІ, але й будь-який громадянин Росії, незалежно від його професії й соціального статусу.

 

Керівники ЗМІ просять провести службове розслідування відносно працівників міліції, на підставі дій яких журналіст був незаконно притягнений до адміністративної відповідальності, і вжити заходів.

 

Звернення є відкритим, на даний момент під листом підписалися:

Кирило Клейменов - «Первый канал»

Тетяна Міткова - НТВ

Маргарита Симоньян - Russia Today

Олексій Венедиктов - «Эхо Москвы»

Олександр Герасимов - радіо «Сити-ФМ»

Андрій Бистрицький - «Голос России»

Світлана Миронюк - РІА «Новости»

Олег Ананьєв - «Прайм-ТАСС»

Віталій Абрамов - «Известия»

Олена Овчаренко - «Известия»

Дмитро Муратов - «Новая газета»

Володимир Гуревич - «Время Новостей»

Костянтин Ремчуков - «Независимая газета»

Валерий Яков - «Новые Известия»

Раїд Джабер - газета «Анба Моску»

Тім Валл - Moscow News

Олена Зелінська - «Медиасоюз»

Михайло Фішман - журнал «Русский Newsweek»

Михайло Михайлін - «Газета.RU»

Олексій Шаравський - ділова газета «Взгляд»

Олександр Писарєв - Infox.ru

Борис Соркін - ІА Regnum

Андрій Золотов - RussiaProfile.org

Павло Сухов - GZT.RU

Віталій Ушканов - РАПСИ

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17529
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
zem@utr.tv
5220 дн. тому
Умом Рассею "ні понять"... А як зрозуміти нас самих. Щойно дивлюся на "п"ятому" Христину Бондаренко: розказує про Водохреще, про християнські традиції, а далі бере інтерв"ю у мага, який розказує про силу свяченої води. Ви в Росіїї шукаєте демократії і законності? А в Христини про порядність, толерантність, пристойність не запитали? Маг і священник це одне і теж?Вуду, православ"я, язичництво - в одну купу, без пояснень що є що - це для кого! Для електоральних православних баранів? Як так можна зневажати свою професію. Тлефоную на "5". Представляюся... Пояснюю... "Не хаміть"! А ви хамите безкультур"ям на всю Україну. Це нормально?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду