Павлюк спростовує заяву Герман, що КДР ТРК примушувала оприлюднювати лише дані Національного екзит-полу

21 Січня 2010
12106
21 Січня 2010
12:06

Павлюк спростовує заяву Герман, що КДР ТРК примушувала оприлюднювати лише дані Національного екзит-полу

12106
Павлюк спростовує заяву Герман, що КДР ТРК примушувала оприлюднювати лише дані Національного екзит-полу

Виконуючий обов'язки генерального директора КДР ТРК Віктор Павлюк радить прес-службі Партії регіонів перевіряти факти стосовно Київської держаної регіонально телерадіокомпанії, щоб потім не довелося з'ясовувати стосунки в суді.

 

«Для мене ця ситуація і смішна, і парадоксальна. Наші новини ("За Київським часом" і  "Час країни") виходять шість разів на тиждень - щодня, крім неділі. У неділю протягом п'яти чи шести років у нас жодного випуску новин не було. А нас звинуватили в тому, що ми в день виборів змушували оприлюднювати лише дані Національного екзит-полу», - сказав пан Павлюк.

 

Нагадаємо, що 20 січня Ганна Герман зробила заяву, що Юлія Тимошенко «чинить безпрецедентний тиск» на журналістів, змушуючи їх видавати в ефір лише контрольовані її штабом матеріали». Як приклад вона навели КДР ТРК. За її словами, до неї звернувся Олександр Опанасенко з Київської державної регіональної телерадіокомпанії. «Він заявив, що їх змушували в день виборів публікувати лише дані Національного екзит-полу, який давав кращий прогноз для Тимошенко. Також сьогодні, 20 січня, їм надійшла команда зі штабу Тимошенко транслювати сьогодні привітання Тимошенко з Хрещенням Господнім», - зазначала пані Герман.

 

Віктор Павлюк підтвердив ТК факт звернення Олександра Опанасенка (одного з менеджерів новинної служби) до Ганни Герман.

 

«Але зараз він вже відмовляється від своїх слів, у мене є його доповідна. Майже вся телерадіокомпанія в тому числі й Опанасенко 17 січня не працювали, на роботі була тільки технічна служба. Тому я розцінюю таку заяву як провокацію. Комусь вигідно через наших співробітників втягувати телекомпанію в напружену ситуацію, яка й без того під час виборів нелегка», - каже Павлюк.

 

Віктор Павлюк переконаний, що ТРК під час виборів спрацювала об'єктивно і толерантно, з боку жодного кандидата в президенти до них не було жодних претензій.

 

Щодо привітання Тимошенко, пан Павлюк сказав, що редакція новин у вівторок сама прийняла рішення про повтор понеділкового привітання з Водохрещем і президента Ющенка, і прем'єра Тимошенко в одному новинному блоці о 13.00. Зі свого боку Віктор Павлюк вважає це рішення правильним.

 

Тим часом  в редакцію ТК звернувся сам Олександр Опанасенко і  висловив здивування коментарем Віктора Павлюка. Він  зазначив, що в пояснювальній записці не відмовлявся від своїх слів, і підтвердив, що він дійсно одержав розпорядження керівництва творчого об’єднання посилатися  лише на дані Національного екзит-полу під час підготовки до  випуску новин о 13.00 в понеділок.

 

Також він заперечив слова  Віктора Павлюка щодо того, що редакція новин сама прийняла рішення про повтор понеділкового привітання Юлії Тимошенко.

 

«По-друге я підтверджую, що 20 січня я  отримав вказівку поставити привітання прем’єр-міністра з Водохрещем, хоча виглядало воно не до часу (оскільки Водохреще у нас 19 січня). Рішення про включення у випуск поздоровлення президента Ющенка  ми вже приймали самі, щоб не виглядати прибічниками однієї політичної сили», - пояснив пан Опанасенко. 

 

Проте Віктор Павлюк категорично заперечив слова Олександра Опанасенка.

 

«Ні я, ні мій заступник Леонід Мужук, ні директор творчого об’єднання не давали жодних вказівок пану Опанасенко. До того ж смішно в понеділок наполягати на якихось данних будь-яких екзит-полів, всі чекають на офіційну інформацію з ЦВК», - наголосив він.

 

Нагадаємо, що заступник голови Держкомтелерадіо Микола Білоус вже відкидав закиди щодо можливого використання ресурсу обласних державних компаній для висвітлення передвиборної кампанії Юлії Тимошенко. Він зазначав ТК, що уся агітація Тимошенко в ефірах державних ТРК була проплачена з виборчого фонду кандидата.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12106
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду