Агітацію Тимошенко в ефірі державних ТРК було проплачено з виборчого фонду

15 Січня 2010
20639
15 Січня 2010
00:15

Агітацію Тимошенко в ефірі державних ТРК було проплачено з виборчого фонду

20639
Агітацію Тимошенко в ефірі державних ТРК  було проплачено з виборчого фонду

Генеральні директори ДТРК «Крим», обласних та регіональних державних телекомпаній вчора отримали лист від Держкомтелерадіо з проханням «розглянути можливість трансляції» телепрограми «Кращий кандидат» (ICTV) з прем'єр-міністром Юлією Тимошенко, а також ще кількох  відеоматеріалів та репортажів за участі прем'єра.

 

 

 

Заступник голови комітету Микола Білоус прокоментував ТК, що  ідеться про передвиборну агітацію, за яку кандидат в президенти Тимошенко платить з виборчого фонду. Пан Білоус відкинув усі закиди щодо можливого використання адмінресурсу, пояснивши, що ідеться про те, що  комітет лише запропонував державним компаніям можливість «заробити гроші на агітації», проте рекомендація аж ніяк не є жорсткою.

 

«Дехто з директорів відповів нам, що їх компанія вже має комерційні замовлення на цей час, або домовленості про трансляцію політичної реклами, і ми поставилися до цього з розумінням», - сказав Микола Білоус.

 

 

 

У листі Держкомтелерадіо також зазначалося, що кошти «закумульовані на рахунку Київської державної регіональної телерадіокомпанії». Між тим  закон «Про вибори...»  передбачає оплату за політичну агітацію безпосередньо з виборчого фонду кандидата -   компанії-виконавцю. Однак пан Білоус зауважив, що в Держкомтелерадіо шукали оптимальний вихід - і не упустити вигідне замовлення для обласних компаній, і виконати закон: компанією-виконавцем є якраз  КДР ТРК. У неї  ліцензійна угода з ICTV з правом передачі сигналу третім особам (ОДТРК), а між КДР ТРК та обласними є угоди на трансляцію в  рамках обмінних програм.

 

«Кошти зайшли безпосередньо із передвиборного штабу. Рахунок оплачено. 704 000 грн. складає сумарну вартість  1год.15 хв. трансляції за розцінками кожної окремо ОДТРК», - уточнив він.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20639
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сотрудник ОДР ТРК
5217 дн. тому
Брехня! На одном из ТРК никакой проплаты. Руководство в шоке от такого мошенничества.
ф-1
5218 дн. тому
Шо,опять.Опять премию получать на НТКУ!
ДимОК
5218 дн. тому
И как? Интересно?
micka
5218 дн. тому
Кращий кандидат з Тимошенко йшов одразу ТРЬОМА каналами: ICTV, Першим національним та Пятим.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду