Поланські виграв суд у трьох французьких видань

20 Січня 2010
18593
20 Січня 2010
13:40

Поланські виграв суд у трьох французьких видань

18593
Поланські виграв суд у трьох французьких видань

Режисер Роман Поланські виграв справу про втручання в приватне життя у трьох французьких видань. Про це з посиланням на інформагентство AFP повідомляє інтернет-видання «Лента.ru».

 

Відповідне рішення у вівторок, 19 січня, прийняв Паризький суд. Журнали VSD і Voici, а також газета Journal de Dimanche мають сплатити компенсації, штрафи і судові витрати на загальну суму 16 тисяч євро. Режисер вимагав 75 тисяч євро.

 

Прецедент - публікація фотознімків пана Поланські та його сім'ї в антуражі будинку режисера на швейцарському курорті Гштааде, де він вібуває домашній арешт.

 

Минулого тижня аналогічний вердикт винесли щодо газети Le Parisien. Видання сплатить режисерові 4,5 тисяч євро, хоча у позовній заяві пана Поланські йшлося про 40 тисяч.

 

Обидва судові засідання відбулися без участі режисера, оскільки він перебуває у Швейцарії в очікуванні рішення властей щодо екстрадиції до США. Його звинувачують у здійсненні дій сексуального характеру відносно неповнолітньої моделі Саманти Геймер в 1977 році, якій на той момент було 13 років. Швейцарські правоохоронні органи арештували пана Поланські 27 вересня 2009 року в Цюріху, куди він прибув для участі в кінофестивалі.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - www.lenta.ru

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18593
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду