detector.media
20.01.2010 13:40
Поланські виграв суд у трьох французьких видань
Поланські виграв суд у трьох французьких видань

Режисер Роман Поланські виграв справу про втручання в приватне життя у трьох французьких видань. Про це з посиланням на інформагентство AFP повідомляє інтернет-видання «Лента.ru».

 

Відповідне рішення у вівторок, 19 січня, прийняв Паризький суд. Журнали VSD і Voici, а також газета Journal de Dimanche мають сплатити компенсації, штрафи і судові витрати на загальну суму 16 тисяч євро. Режисер вимагав 75 тисяч євро.

 

Прецедент - публікація фотознімків пана Поланські та його сім'ї в антуражі будинку режисера на швейцарському курорті Гштааде, де він вібуває домашній арешт.

 

Минулого тижня аналогічний вердикт винесли щодо газети Le Parisien. Видання сплатить режисерові 4,5 тисяч євро, хоча у позовній заяві пана Поланські йшлося про 40 тисяч.

 

Обидва судові засідання відбулися без участі режисера, оскільки він перебуває у Швейцарії в очікуванні рішення властей щодо екстрадиції до США. Його звинувачують у здійсненні дій сексуального характеру відносно неповнолітньої моделі Саманти Геймер в 1977 році, якій на той момент було 13 років. Швейцарські правоохоронні органи арештували пана Поланські 27 вересня 2009 року в Цюріху, куди він прибув для участі в кінофестивалі.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - www.lenta.ru

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY