У США Асоціація телекінокритиків назвала фільм року

16 Січня 2010
18275
16 Січня 2010
12:47

У США Асоціація телекінокритиків назвала фільм року

18275
У США Асоціація телекінокритиків назвала фільм року

Найкращим фільмом за версією Асоціації телевізійних кінокритиків (Broadcast Film Critics Association) у 2009 році стала військова драма Кетрін Бігелоу «Володар бурі». Про це повідомляє агентство «Укрінформ» із посиланням на Associated Press.

 

15-та церемонія нагородження премією Critics' Choice («Вибір критиків») пройшла вчора, 15 січня, у Лос-Анджелесі.

 

Пані Бігелоу також назвали найкращим режисером. Приймаючи нагороду, вона зазначила: «Визнання гідні і ті, хто перебуває на полях битв».

 

Нагороди за найкращий сценарій удостоїлася картина «Безславні виродки». Його автор - режисер Квентін Тарантіно. Крім того, журі відмітило акторський склад фільму. Зокрема, Крістофера Уолца (Christoph Waltz), назвали найкращим актором другого плану.

 

«Аватар» Джеймса Кемерона зібрав майже всі нагороди в технічних номінаціях: за звукові і зорові спецефекти, за операторську роботу, монтаж, роботу художника. Крім того, картина отримала приз як найкраща в жанрі екшн.

 

Лаври в номінації «найкраща актриса» поділили Меріл Стріп («Джулі і Джулія») та Сандра Баллок («Невидима грань»). Джефф Бріджес, який зіграв у «Ббожевільному серці», отримав приз кінокритиків як найкращий актор, а найкращою актрисою другого плану визнано Габріель Монік за роль у картині «Скарб».

 

«Вгору» отримав нагороди як найкращий мультиплікаційний фільм, а також за найкращу музику.

 

Broadcast Film Critics Association є найавторитетнішимпрофесійним об'єднанням у Північній Америці. До складу асоціації входять близько 200 критиків, які працюють на телебаченні, радіо і в інтернет-виданнях.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18275
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду