detector.media
16.01.2010 12:47
У США Асоціація телекінокритиків назвала фільм року

Найкращим фільмом за версією Асоціації телевізійних кінокритиків (Broadcast Film Critics Association) у 2009 році стала військова драма Кетрін Бігелоу «Володар бурі». Про це повідомляє агентство «Укрінформ» із посиланням на Associated Press.

 

15-та церемонія нагородження премією Critics' Choice («Вибір критиків») пройшла вчора, 15 січня, у Лос-Анджелесі.

 

Пані Бігелоу також назвали найкращим режисером. Приймаючи нагороду, вона зазначила: «Визнання гідні і ті, хто перебуває на полях битв».

 

Нагороди за найкращий сценарій удостоїлася картина «Безславні виродки». Його автор - режисер Квентін Тарантіно. Крім того, журі відмітило акторський склад фільму. Зокрема, Крістофера Уолца (Christoph Waltz), назвали найкращим актором другого плану.

 

«Аватар» Джеймса Кемерона зібрав майже всі нагороди в технічних номінаціях: за звукові і зорові спецефекти, за операторську роботу, монтаж, роботу художника. Крім того, картина отримала приз як найкраща в жанрі екшн.

 

Лаври в номінації «найкраща актриса» поділили Меріл Стріп («Джулі і Джулія») та Сандра Баллок («Невидима грань»). Джефф Бріджес, який зіграв у «Ббожевільному серці», отримав приз кінокритиків як найкращий актор, а найкращою актрисою другого плану визнано Габріель Монік за роль у картині «Скарб».

 

«Вгору» отримав нагороди як найкращий мультиплікаційний фільм, а також за найкращу музику.

 

Broadcast Film Critics Association є найавторитетнішимпрофесійним об'єднанням у Північній Америці. До складу асоціації входять близько 200 критиків, які працюють на телебаченні, радіо і в інтернет-виданнях.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY