НТКУ проводить внутрішнє розслідування щодо фальшивих підписів під заявою за прозорість нарахування премій

31 Грудня 2009
18425
31 Грудня 2009
14:04

НТКУ проводить внутрішнє розслідування щодо фальшивих підписів під заявою за прозорість нарахування премій

18425
НТКУ проводить внутрішнє розслідування щодо фальшивих підписів під заявою за прозорість нарахування премій

10 % працівників уже відкликали свої підписи під заявою до президента Національної телекомпанії України Василя Ілащука, в якій 80 працівників вимагали пояснити критерії виплати премій, в іншому разі погрожували керівництву перейти до рішучих дій. Про це повідомляє прес-служба НТКУ.

 

Згідно з релізом, компанія з'ясувала, що деякі працівники навіть не знали про те, що поставили свої підписи під цією заявою. У зв'язку з цим керівництво  НТКУ проводить внутрішнє розслідування.

 

Голова КНМП Юрій Луканов прокоментував дії керівництва НТКУ як початок репресій проти підписантів.

 

«Судячи з того, що частина працівників уже відкликала свої підписи, керівництво телекомпанії почало діяти звичними методами - погроз і залякувань. Замість того, щоб відповісти по суті на поставлені у листі питання очільники НТКУ вдаються до репресій», - йдеться у заяві голови КНМП.

 

Також Юрій Луканов закликає працівників НТКУ не обмежуватися питанням премій, а повернутися до розгляду питань умов праці в новому ньюз-румі, підписання колективної угоди, а також вимог фінансового звіту керівництва щодо коштів, отриманих від політичної реклами та дитячого «Євробачення» (повністю заяву голови КНМП можна прочитати тут).

 

Нагадаємо, що вчора, 30 грудня, комітет Київської незалежної медіапрофспілки розповсюдив заяву, що близько 80 активістів КНМП на НТКУ разом з іншими працівниками телекомпанії звернулися з листом до президента НТКУ Василя Ілащука з вимогою прозорості фінансової діяльності. Незадоволення людей викликало те, що «перед Новим роком працівники телекомпанії отримали мізерні виплати і вже другий рік поспіль не отримують так званих "оздоровчих" коштів, хоча вони й передбачені колективною угодою».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18425
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
я
5231 дн. тому
там треба не лише питання про прозорість нарахування премій підіймати (бо вони все одно смішні, що нараховуй, що не нараховуй...), а й про зарплати загалом. смішно, коли журналіст отримує 1900 грн. відповідна і якісь матеріалів, і небажання працювати, і текучість кадрів, і купа студентів та початківців (бо хто ще погодиться працювати за такі гроші?). а подумати тільки який потенціал у канала - найбільше покриття в Україні. Туди б відповідні кадри і відповідне керівництво..........
НАСТЯK
5244 дн. тому
Гнать таких надо!
Поціновувач
5244 дн. тому
Ілащук на УТ-1 повний нуль. Там всім заправляє п.Кобля, фахівець з банкрутства та відмивання грошей. Ілащук повністю від Коблі залежить, тому , що крім милуватись собою коханим та напиватись до "чортиків", нічого не вміє . Це все фінансові схеми Коблі для того, щоб подарувати Ілащуку новенький джип Rang Rover та встигнути добудувати віллу в Кончі-Заспі. Правда, цей "фінансовий геній" і про себе не забуває, і "тирить і для себе бабло" з під носа Ілащука. Васі ж багато не треба, трошки "віскаріка", публіку з дешевих дівчаток, до яких Вася так і не доходить. Йому ж блище хлопчача компанія, в якомусь елітному гей-клубі... Ілащук схоже повірив у свою потрібність та необхідність Телебаченню. Диктор він ніякий, так ведучий усіляких вечірок та дешевих корпоративів. Одним словом - тамада. Цікаво, коли йому дадуть "копняка під зад" чи буде робити свій творчий звіт перед народом України? Все ж таки народний артист України... А премії на НТКУ видають компютерами,лап-топами, валінками та лопатами, де-кому , правда, і Rang Rover-и перепадають , так , під фінал Дитячого Євробачення ...
читаДтч
5244 дн. тому
Профсоюзы - это спиногрызы и коллаборционисты. Не устраивают условия - увольняйся. Не нужно превращать работодателя в дойную корову. Пусть работодатель ищет себе работников согласных с реально существующими условиями труда, а не сутяжничающих за какие-то мифические. У нас в стране ещё медицина и образование - бесплатные для всех. Все кто вступает в профсоюзы - это люди, которые всегда считают, что им кто-то что-то должен. Если ты нормальный работник, то тебе нет нужды вступать в профсоюз, наоборот - работодатель думает: как сделать так, чтобы ты не ушёл и где взять ещё парочку таких же. Я бы членов профсоюза ВСЕГДА увольнял в первую очередь.
XXL
5245 дн. тому
І все тобі відомо,Maxx.Може роскажеш хто вбив Кеннеді?
Махх
5245 дн. тому
Одно слово - хохлы. Ни хрена до конца не в силах довести. Нет стержня, чтобы отстоять свои права и деньги. Дядя Илащук на них цыкнул, вот они и запрятались в будку. Разве это не предательство по отношению к другим подписавшимся журналистам?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду