Бродський скаржиться, що за Тимошенко агітують не громадяни України

30 Грудня 2009
11110
30 Грудня 2009
19:27

Бродський скаржиться, що за Тимошенко агітують не громадяни України

11110
Бродський скаржиться, що за Тимошенко агітують не громадяни України

ЦВК залишила без розгляду скаргу довіреної особи кандидата  на пост Президента України  Михайла Бродського в єдиному загальнодержавному  виборчому окрузі Сергія Бойка щодо  грубого порушення, на його  думку, кандидатом на пост Президента  України Юлією Тимошенко вимог проведення передвиборної агітації, встановлених Законом України «Про вибори Президента України». У скарзі Бойко просив Центральну виборчу комісію оголосити попередження кандидату на пост Президента України Юлії Тимошенко. проте ЦВК вирішив надіслати  зазначену скаргу та додані до неї матеріали до Міністерства внутрішніх справ України для перевірки та відповідного реагування відповідно до законодавства України. 

 

Бойко посилався на опублікування в спецвипуску газети «Шевченківський вісник» статті  під назвою «Чому Юлія Тимошенко?», що містить агітаційну інформацію за кандидата на пост Президента України Ю.В.Тимошенко, яку розповсюджують особи, котрі не є громадянами України.

 

Вивчивши  скаргу, Комісія відзначила, що, незважаючи на те, що суб'єктом оскарження вказано кандидата на пост Президента України, фактично ним оскаржуються дії засобу масової інформації - газети «Шевченківський вісник» щодо публікації в спецвипуску цієї газети за листопад 2009 року статті під назвою «Чому Юлія Тимошенко?». Крім того, до скарги не додано доказів про те, що відповідна стаття була опублікована в газеті «Шевченківський вісник», спецвипуск, листопад 2009 року, саме на замовлення кандидата на пост Президента України Юлії Тимошенко, за рахунок коштів виборчого фонду цього кандидата та без дотримання встановлених законом вимог щодо опублікування матеріалів передвиборної агітації.

 

Разом з тим Комісія відзначила, що дії  чи бездіяльність ЗМІ, їх власників, посадових і службових осіб, творчих  працівників можуть бути оскаржені  у порядку, передбаченому статтею 174 Кодексу адміністративного судочинства України, до суду за місцезнаходженням засобу масової інформації, дії чи бездіяльність якого оскаржуються.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11110
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду