Спілка кінематографістів: не можна продавати Одеську кіностудію до виборів

29 Грудня 2009
14213
29 Грудня 2009
13:14

Спілка кінематографістів: не можна продавати Одеську кіностудію до виборів

14213
Спілка кінематографістів: не можна продавати Одеську кіностудію до виборів

Одеське відділення Національної спілки кінематографістів виступило проти продажу державного пакету акцій компанії Одеської кіностудії до виборів Президента 2010 року. З відповідним проханням представники організації звернулися до президента Віктора Ющенка, прем'єр-міністра Юлії Тимошенко та Верховної Ради, повідомляє «Корреспондент.net» з посиланням на агенцію «Українські новини».

 

У своєму зверненні кінематографісти підкреслили, що будь-яку кіностудію не можна приватизувати, доки Верховна Рада не ухвалить чітко сформульований Закон «Про кіно».

 

У цьому законі окремою статтею має бути визначено, що кіновиробництво в Україні - стратегічна державна галузь. Це означає, що кіностудії з їх майновими комплексами і земельними ділянками не підлягають перепрофілюванню.

 

«Саме за такої умови кінематографісти можуть бути впевнені, що приватний власник має намір приватизовувати кіностудію заради виробництва фільмів», - йдеться у зверненні.

 

Кінематографісти наполягають на тому, щоб рішення Фонду державного майна №2004 від 17 грудня 2009 року з продажу державного пакету акцій Одеської кіностудії було зупинено до закінчення в Україні виборчої кампанії та відновлення робочого режиму Верховної Ради, яка й має розглянути і ухвалити Закон «Про кіно» з довічною забороною перепрофілювання підприємств кіногалузі.

 

Звернення кінематографістів підтримала також Одеська обласна організація «Всеукраїнське об'єднання "Свобода "».

 

«Ми закликаємо патріотичну громадськість міста виступити на захист Одеської кіностудії. Звертаємося саме до суспільства, оскільки апелювати до влади сьогодні безнадійно», - заявив голова «Свободи» Павло Кириленко.

 

Раніше Фонд держмайна вирішив виставити на продаж 50,01% державних акцій ЗАТ «Одеська кіностудія». 2009 року Одеська кіностудія відзначила своє 90-ліття.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14213
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
OBI-Consulting.eu
5234 дн. тому
А після виборів? Дивно що майно там оцінили у 25 млн грн? це шо? цирк пересувний?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду