Варламов не проти показувати «Дом-2» після 23.00

23 Грудня 2009
14261
23 Грудня 2009
18:27

Варламов не проти показувати «Дом-2» після 23.00

14261
Варламов не проти показувати  «Дом-2» після 23.00

Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі порадила керівництву телеканалу ТЕТ вирішити шляхом саморегуляції питання щодо часу трансляції програми «Дом-2». Про це йшлося на черговому засіданні НЕК 23 грудня.

 

Комісія отримала багато звернень і від народних депутатів, і громадських організацій, які просили дати експертний висновок щодо цієї програми. Переглянувши епізоди програми, яка була в ефірі у вересні, і побачивши на екрані бійку між хлопцем і дівчиною, брутальну лайку тощо, вони рекомендували перенести її після 23-ї години. Але вислухавши представника ТЕТу - виконуючого обов'язки голови правління Максима Варламова - вирішили дати можливість каналу самостійно виправити цю ситуацію.

 

Максим Варламов зазначив, що НЕК декілька років тому вже розглядала питання щодо програми «Дом-2», яка вже чотири роки в ефірі. «Я сам не є прихильником цієї програми, і як глядач за перенесення її на пізніший час», - сказав Варламов. Він також запропонував залучити експертну комісію з Мінкульту до визначення категорії реаліті-шоу. На його думку, якби ця комісія від початку кваліфікувала «Дом-2» як програму, яку не можна дивитися дітям, то її показували б після 23-ї.

 

Щодо можливостей комісії Мінкульту кваліфікувати телепрограми засумнівався голова НЕК Василь Костицький. «Наша комісія також не може наперед проглядати телепрограми і давати експертні висновки, бо тоді це розцінять як цензуру. Тому я пропоную рекомендувати телеканалу зважити на претензії і шляхом саморегуляції врегулювати це питання», - сказав Костицький.

 

Також комісія, реагуючи на звернення депутатів, провела дослідження двох відеофільмів  «Распутство в мире моды» і «Шлендры открывают сезон». Членам комісії показали епізоди одного з них, на яких оголені чоловік і жінка займалися статевим актом. Експерти визнали його еротичним, і члени НЕК вирішили, що він має розповсюджуватися тільки в обмежених місцях, приміром у секс-шопах, та мати більш стриману упаковку. Другий фільм відправлено на додаткову експертизу (до сексопатологів, науково-дослідні інститути), і буде розглянутий у січні.

 

Також НЕК визнала публікації журналу «Потребитель + власть» такими, що мають ознаки наруги над державною символікою.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14261
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду