«Еру» відключили в Сумах

21 Грудня 2009
4061
21 Грудня 2009
14:16

«Еру» відключили в Сумах

4061
«Еру» відключили в Сумах

У Сумах у грудні кабельні оператори призупинили ретрансляцію програм ТРК «Ера», повідомляє міжрегіональне інформаційне агентство Схід.net. Народний депутат, заступник голови комітету з питань свободи слова та інформації Олександр Голуб (КПУ), вважає, що до цього причетний міський голова Геннадій Мінаєв. Про це він сказав у коментарі «Детектор медіа», а також зазначив у депутатському зверненні, яке він направив прокурору області, начальнику обласного управління СБУ, міському голові та голові облдержадміністрації.

 

Зокрема у зверненні йдеться, що в «відповідно до звернень громадян та співробітників телекомпанії "Ера" Сумська філія ДП "Український державний центр радіочастот" виконала перевірку щодо якості ретрансляції програм ТОВ ТРК "Ера" за вказаними вулицями, і виявив що ПКП ТРК "Інтер Телеком" 4 грудня 2009 р. у проміжок з 06:00 до 09:00 години не здійснював ретрансляцію програм ТРК "Ера", це порушення тривало до 7 грудня 2009 р.».


 

«Крім того, до мене звернувся творчий колектив ТРК "Ера", який знімав сюжети щодо діяльності місцевої влади та можливих фактів порушення законодавства України у цій сфері», - пише Олександр Голуб. - Дії оператора кабельної мережі по відключенню ТРК"Ера", за інформацією, що потребує перевірки, здійснювались під тиском посадових осіб міської ради та голови м. Суми Мінаєва Г.М. Такі дії Сумської міської влади є вмотивованими та підтверджуються заявами Сумського міського голови Г.М. Мінаєва, що паплюжать репутацію ТОВ ТРК "Ера" та ТОВ "Радіо Ера-FМ", ставлять під сумнів незалежність та право знімальних груп на власний погляд та виконання основної функції журналіста - інформування суспільства».

 

Народний депутат вважає за необхідне попередити про персональну відповідальність за будь-які спроби тиску на журналістські колективи, намагання втручатись у діяльність ЗМІ під надуманими приводами та створення перешкод у забезпеченні конституційних прав громадян на інформацію.

 

Прес-секретар Сумського міського голови Ірина Діденко спростувала всі звинувачення у причетності Геннадія Мінаєва до припинення ретрансляції ТРК «Ери». «Як може міський голова втручатися в діяльність комерційних структур? Ці звинувачення - повна нісенітниця», - сказала вона.

 

У прес-службі телеканалу «Ера» ТК повідомили, що у них заключено угоди з кабельними операторами Сум, і ТРК «Ера» свої обов'язки сумлінно виконує. Чому не було декілька днів ретрансляції їхніх програм у Сумах, їм поки що невідомо.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4061
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
sumyinfo
5260 дн. тому
фактично Мінаєв зараз робить те, що робив Щербань у 2004 році у Сумській області . Зіпсувала чоловіка влада. Талановитим і сильним людям влада дає шанс щось зробити для народу. Слабких і жадібних влада спотворює настільки, що вже важко пізнати у бундючному начальникові з краваткою на пузі помаранчевого демократа який прийшов дло влади на гаслах свободи слова і боротьби з корупцією. Співчувай нам Україно!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду