Помер Михайло Веркалець

17 Грудня 2009
13766
17 Грудня 2009
16:14

Помер Михайло Веркалець

13766
Помер Михайло Веркалець

17 грудня обірвалося життя професора кафедри історії журналістики Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка, доктора філологічних наук, члена Національної спілки письменників України, відомого літературознавця, освітянина, поета, публіциста, релігієзнавця Михайла Миколайовича Веркальця.

 

Випускник Станіславського (тепер Івано-Франківського) педагогічного інституту, свою трудову діяльність він розпочав учителем української мови, літератури та музики в середніх школах Чернівецької області. Після закінчення факультету журналістики Київського університету імені Т.Г.Шевченка працював редактором видавництв  «Радянська школа» та «Наукова думка», викладачем і завідувачем кафедри української мови Ніжинського педагогічного інституту імені М.Гоголя, доцентом і професором кафедри історії журналістики Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

 

Прощання з професором Веркальцем Михайлом Миколайовичем відбудеться 18 грудня:

з 11.00 до 12.00 - у вестибюлі Інституту журналістики;

з 13.00 до 14.00 - відспівування в храмі за адресою вул. Південна, 99 (Святошинський цвинтар);

15.00 - обід в їдальні Інституту.

 

Колектив «Детектор медіа» висловлює щире співчуття всім рідним і близьким Михайла Миколайовича і глибоко сумує за втратою. Світла йому пам'ять!

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13766
Коментарі
16
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Зоя З
5209 дн. тому
Світла память цьому ВЕЛИКОМУ СИНОВІ УКРАЇНИ! Скільком ВІН відкрив очі, наставив на правильну дорогу, зробив справжніми ПАТРІОТАМИ...Кожна його лекція - це унікальна моновистава, захоплююча й така морально-виховна. Адже це справді дар божий - в жартівливо-легкій формі він так настійливо,наполегливо й незворотньо виконував свою земну місію- навчав й виховував справжніх людей-патріотів,освічених й духовно багатих. Дуже тонко відчував справжнє від фальші й не терпів завпопадливості. Такий простий, доступний й недосяжний! ...Скільком ВІН допоміг позбутися комплексу меншовартності та холуйства. Крім збагачення світом й філософією величезної й непізнанної УКРАЇНСЬКОЇ ЛІТЕРАТУРИ, для мене ВЕРКАЛЕЦЬ - це можливість відкрити й пізнати творчість одного з найдивовижніших геніїв України Агатангела Кримського. Михайло Миколайович продовжив справу унікального орієнталіста-поліглота, дослідив й видав багато з його праць, домагаючись не тільки реабілітацуції, а справедливого пошанування світом... ДЯКУЮ, ДОРОГИЙ ВЧИТЕЛЮ!
Люба
5244 дн. тому
Щиро сумуватиму... Найунікальніший, найвеселіший, найдотепніший, найцікавіший викладач. Досі пам'ятаю всі його байки та оповіді. Кожен матеріал він викладав із полум'яною пристасністю і вмів зацікавити ним кожного. Його лекціі досі не стерлися з пам'яті. Хай земля йому буде пухом.
Orchid
5247 дн. тому
Була шокована, коли сьогодні в інституті побачила повідомлення... Ще зовсім недавно віталась з Михайлом Миколайовичем в інститутському коридорі, і думала, що якраз йому здавати залік не боятимусь. Справді, ходячий цитатник... Про козу Настю він і нам розповідав, не давніше, як на семінарі тижні 2 тому...
перший випуск Незалежноъ України
5247 дн. тому
Тільки сьогодні мій чоловік здивувався, звідки я знаю стільки віршів Шевченка. А я сказала, що коли вчилася в інституті, нас Веркалець "змушував" їх вчити напам"ять. І досі пам"ятаю. Пам"ятатиму і про справді вічного оптиміста, українського "луїдефюнеса". Земля пухом. Добра і щира була людина. Сумуємо. Це - втрата.
dr.Lightman
5247 дн. тому
RIP! Веселый был человек...хоть и любил мне напрасно четверки ставить!Токого надо провожать по-нью-орлеански...
Olena
5247 дн. тому
Сумно...Це був унікальний викладач... Ходячий цитатник... Завжди памятатиму його історію про козу Настю і як він колись спустився з гір. щоб стати викладачем.... ((
Катерина
5247 дн. тому
він був веселуном і оптимістом
випуск 2004 - Wyrax
5247 дн. тому
Прикольний був викладач. (С) "Он ти, чорнобривий, бородатий, на бен Ладена схожий… Ти хочеш щось сказати, чи у тебе рука сама піднімається?"
Аліна
5248 дн. тому
а хто ж тепер буде слідкувати за тим, щоб студенти ІЖ і в коридорах спілкувались українською, а не лише на парах? дуже сумна звістка... дуже... не так вже й багато в ІЖ було справжніх викладачів...
svitluno4ka
5248 дн. тому
... ... ... Приголомшлива звістка( Так буде не вистачати його знаменитої фрази "що це за половецька мова?", його теплої усмішки, його ласкавого погляду, його людяного, щирого, доброго характеру, його професійності та мудрості... Сумую... Нехай пам'ять про його світлу скромну, але в ту ж мить таку багато душевністю та невідомою красою постать буде зоріти в серцях мільйонів! Співчуття рідним та близьким:-(
Yaroslava
5248 дн. тому
Царство небесне... розкішний викладач...
випуск 2006
5248 дн. тому
Михайло Миколайович був одним зі стовпів нашого Інституту.... Глибокий сум... Вічна і світла йому пам'ять! Дякуємо Вам, великий Вчителю!
mito
5248 дн. тому
унікальна людина пішла з життя... дуже сумно... він був завжди щирим... він був завжди справжнім... таких, як він, дуже і дуже мало... дуже шкода... вічна пам"ять...
журналіст
5248 дн. тому
Класний був викладач. Сумуємо... Вічна пам'ять...
його випускник
5248 дн. тому
скорбим....человек был Великий... выпуск 2002 ИЖ
Евгений
5248 дн. тому
Хороший был преподаватель... очень любил, когда ему студенты на парах или экзамене пели что-то украинское
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду