Наші нові «Сусіди»

17 Грудня 2009
37135
17 Грудня 2009
12:24

Наші нові «Сусіди»

37135
Глядачам обіцяють, що «це буде перший український «мильний» серіал»
Наші нові «Сусіди»

Це буде серіал у жанрі соціальної драми. Стрічка називатиметься «Сусіди» - це спільний телепродукт «Інтер Медіа Продакшн» та Prima-film. Прем'єра стрічки відбудеться 11 січня. Глядачам обіцяють, що «це буде перший український «мильний» серіал». Ви, напевно, поцікавитеся: чому перший, якщо ефіри сучасного ТБ так і кишать «мильними операми»? На це запитання відповідає Юрій Морозов, генеральний продюсер телекомпанії Prima-film:

 

- Існує принципова різниця між теленовелами, що зараз майже повністю заполонили екрани, і «мильними операми». Якщо теленовела - це завжди завершена історія з хепі-ендом та сюжетом, що розвивається від серії до серії, то «мильна опера» робиться за принципом «каравану історій». Тут немає глобального розвитку сюжету, проте події кожної серії співзвучні тому, що хвилює глядача саме зараз. Герої актуального серіалу стурбовані епідеміями, політичними негараздами, кризою, вони стежать за футбольними матчами, концертами зірок тощо, тобто всім тим, що відбувається зараз. Теленовела - це все-таки вигадка, казка, а мелодраматичні колізії «мильної опери» з реального життя.

 

Запросивши журналістів на розбивання тарілки, ознаменувавши тим самим початок зйомок, творці серіалу трохи прочинили завісу своєї творчої «кухні». Отже, герої «Сусідів» дещо нагадують героїв комуналки із старої радянської комедії «Покровські ворота», режисера Михайла Козакова. У новій картині сюжет оповідає про п'ять сімей, які живуть в одному під'їзді, а їхні квартири - звичайні київські «сталінки». Це люди різного віку, професій, поглядів на життя. Їхні взаємини не завжди прості, але цікаві. В основу сюжету покладена історія стосунків молодої жінки, талановитого юриста Олени Міщенко (Поліна Войневич) та її чоловіка Андрія (Сергій Дерев'янко) - моряка, який повернувся з полону Сомалі. Як стверджує знімальна команда серіалу: «буде все як у житті»!

 

- Дія в «мильних операх» завжди має прив'язку до певного місця, - розповідає «Дню» Єгор Бенкендорф, виконавчий продюсер телеканалу «Інтер». - Інколи це вулиця, як Coronation Street, або район, як East Enders, а інколи - ціле містечко, як усім відома «Санта Барбара». Ми вирішили почати з одного будинку, точніше навіть з одного під'їзду. Наші герої - кілька сімей, які проживають у п'ятиповерховому будинку. Вони звичайні люди, зі своїми повсякденними клопотами, любовними перипетіями, планами на майбутнє, надіями, що збулися й не збулися. Щось сталося в Україні або світі - і наші сусіди вже ввечері обговорюють це на кухні або зустрічаючись у під'їзді. Такі самі події обговорюємо й ми, лише по той бік телевізора. Тому дія серіалу максимально наближена до дати ефіру, аби можна було вставляти в сюжет чергової серії життєві реалії.

 

Мовна тема також не оминула «Сусідів», герої розмовляють і українською, і російською мовами, а також на суржику. Одна з героїнь - чарівна тітка Галя (Ніна Касторф) - вірний вартовий під'їзду, яка в курсі останніх новин, і готова ними поділиться з усіма. Не залишить байдужими глядачів і товстуха Маша (Віталіна Біблів) - комічна героїня тридцяти років, мріючи про принца, плете макраме й пише наївні вірші. А її ексцентричну матусю Радмілу зіграє Олена Бондарєва-Рєпіна.

 

Історія «Сусідів» почнеться зі святкування Старого Нового року. Над сценарієм серіалу працюють п'ять авторів. За словами організаторів, вони роблять ставку не на розтиражовані раніше на екрані обличчя. Тому в серіалі задіяні театральні актори, одну із головних ролей - Світлани Поліщук - зіграє актриса Молодого театру Лідія Вовкун, а в ролі її чоловіка Петра - Олександр Ігнатуша (актор Театру на Подолі).

 

- У нас уже затверджені всі актори, - розповідає режисер серіалу Олег Філіппенко. - Але формат «мильної опери» максимально наближений до реального життя, тому, можливо, хтось з акторів прийде, хтось піде. А в майбутньому ми плануємо запрошувати на епізодичні ролі відомих людей. Це поширена практика в «мильних операх», і я сподіваюся, вона приживеться в Україні.

 

Олена Рябець, газета «День»

 

Фото - «День»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Олена Рябець, «День»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
37135
Читайте також
25.01.2010 14:00
Андрій Кокотюха
, для «Детектор медіа»
21 967
15.01.2010 10:37
Павло Кнур
, для «Детектор медіа»
22 505
30.12.2009 12:00
Андрій Кокотюха
, для «Детектор медіа»
23 200
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду