Польща розглядає новий план переходу на цифру

16 Грудня 2009
12615
16 Грудня 2009
13:01

Польща розглядає новий план переходу на цифру

12615
Польща розглядає новий план переходу на цифру

У Польщі переглядають план переходу на цифрове мовлення, прийнятий на початку цього року. Про це повідомляє видання Media Business Reports.

 

Провідні комерційні мовники Polsat, TVN та TV4 запропонували віддати їх цифровий мультиплекс DTT суспільному мовнику TVP. Замість нього вони розраховують отримати другий мультиплекс, тендер на який так і не провели. Обговорення цієї ініціативи каналів заплановано на 21 грудня 2009 року.

 

Нагадаємо, згідно з планом переходу на цифру Польщі перший мультиплекс має включати аналогові канали TVP1, TVP2, TVP Info, Polsat, TVN, TV4 та TV Puls. Як писала ТК, у серпні цього року мали  оголосити тендер на другий мультиплекс та обрали оператора, що має передавати програми 7 каналів. Три з них відбиратиме Національна Телемовна рада (KRRiT) на конкурсних засадах, один канал стане місцевим сервісом, а трьох інших визначатиме оператор. Третім мультиплексом, що охоплюватиме майже 20% території Польщі, керуватиме суспільна компанія TVP. Цей процес мав проходити у три етапи і завершитись 31 липня 2013 року.

 

Як повідомляє видання, для ефірних каналів перехід на цифрове мовлення є досить суперечливим процесом, оскільки у Польщі стрімко зростає застосування цифрових стандартів у кабельному та супутниковому секторі, в той час як ринок DTT складає 3 млн. домогосподарств (всього їх понад 13 млн.)

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12615
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду