Круглий стіл ТК: Не варто виховувати глядача в новорічну ніч

11 Грудня 2009
5344
11 Грудня 2009
17:35

Круглий стіл ТК: Не варто виховувати глядача в новорічну ніч

5344
Круглий стіл ТК: Не варто виховувати глядача в новорічну ніч

«Детектор медіа» зібрала фахівців на круглий стіл «Проблематика створення новорічних проектів на українських телеканалах», що відбувся 10 грудня в ресторані «Тургенєф». Представники консалтингових компаній, компаній-виробників телеконтенту, а також журналісти з'ясовували, як формується замовлення на створення новорічного телепроекту; якими є технологічні особливості створення саме новорічних фільмів і програм; наскільки є виправданою закупка російських програм для новорічного ефіру чи повтори власних програм; чи існує можливість зміни концепції новорічних програм.

 

Говорячи про рівень українських новорічних проектів, Олексій Гончаренко, керівник компанії Friends Production і продюсер мюзиклів «Вечори на хуторі поблизу Диканьки», «Весілля Фігаро», «За двома зайцями» і «Снігова королева», зокрема зазначив: «Трансляція мюзиклу "Вечори на хуторі поблизу Диканьки" на "Первом" (Росія) у суперпрайм, тобто новорічну ніч - показовий прецедент».

 

 

 

Виконавчий продюсер студії «95 квартал» Сергій Трофимов зауважив, що українське «новорічне телевиробництво» не може поки обійтися без російських зірок.

 

«Використовуючи при створенні новорічних програм будь-який концепт, навіть локальний і навіть добиваючись "виховання громадської думки", виробники змушені експлуатувати російських зірок, щоб продажі в Росію мали сенс», - сказав він.

 

 «Я прихильник стратегії "виховання аудиторії", але це великий фінансовий ризик... Крім того, не варто це започатковувати в новорічну ніч» - сказала директор компанії «Медіа ресурси менеджмент» Ірина Костюк, відповідаючи на питання про зміну концепції новорічний програм.

 

Повний текст обговорення можна буде прочитати в журналі «Детектор медіа» № 12.

 

«Детектор медіа»

 

Фото Яни Новосьолової

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5344
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ФУГАС
5249 дн. тому
У ресторані "тугенєф" консалтинговий контент за рюмкоф чаюф одностайно дійшов до висновку,що "без российских звездей украинский телезритель скушать оливье в новогоднюю ночь не сможет.ОДНОЗНАЧНО!"
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду