detector.media
11.12.2009 17:35
Круглий стіл ТК: Не варто виховувати глядача в новорічну ніч
Круглий стіл ТК: Не варто виховувати глядача в новорічну ніч

«Детектор медіа» зібрала фахівців на круглий стіл «Проблематика створення новорічних проектів на українських телеканалах», що відбувся 10 грудня в ресторані «Тургенєф». Представники консалтингових компаній, компаній-виробників телеконтенту, а також журналісти з'ясовували, як формується замовлення на створення новорічного телепроекту; якими є технологічні особливості створення саме новорічних фільмів і програм; наскільки є виправданою закупка російських програм для новорічного ефіру чи повтори власних програм; чи існує можливість зміни концепції новорічних програм.

 

Говорячи про рівень українських новорічних проектів, Олексій Гончаренко, керівник компанії Friends Production і продюсер мюзиклів «Вечори на хуторі поблизу Диканьки», «Весілля Фігаро», «За двома зайцями» і «Снігова королева», зокрема зазначив: «Трансляція мюзиклу "Вечори на хуторі поблизу Диканьки" на "Первом" (Росія) у суперпрайм, тобто новорічну ніч - показовий прецедент».

 

 

 

Виконавчий продюсер студії «95 квартал» Сергій Трофимов зауважив, що українське «новорічне телевиробництво» не може поки обійтися без російських зірок.

 

«Використовуючи при створенні новорічних програм будь-який концепт, навіть локальний і навіть добиваючись "виховання громадської думки", виробники змушені експлуатувати російських зірок, щоб продажі в Росію мали сенс», - сказав він.

 

 «Я прихильник стратегії "виховання аудиторії", але це великий фінансовий ризик... Крім того, не варто це започатковувати в новорічну ніч» - сказала директор компанії «Медіа ресурси менеджмент» Ірина Костюк, відповідаючи на питання про зміну концепції новорічний програм.

 

Повний текст обговорення можна буде прочитати в журналі «Детектор медіа» № 12.

 

«Детектор медіа»

 

Фото Яни Новосьолової

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY