Юрій Стець: Заява Герман політична, а слова про Уколова принизливі

4 Грудня 2009
12585
4 Грудня 2009
12:03

Юрій Стець: Заява Герман політична, а слова про Уколова принизливі

12585
Юрій Стець: Заява Герман політична, а слова про Уколова принизливі

Народний депутат, член фракції «НУ-НС», секретар комітету з питань свободи слова та інформації Юрій Стець вважає звинувачення голови профільного комітету Ганни Герман на адресу лише бютівців в тому, що вони зривають проведення комітету, безпідставними.

 

«Герман під час парламентських слухань заявила, що не може провести комітет через бютівців. Але на комітет не ходять і депутати від Партії регіонів, зокрема Едуард Прутнік та Олексій Федун, комуніст Олександр Голуб. Звичайно не ходять і бютівці, не завжди ходжу і я, як і сама Герман. Натомість я часто бачу на комітеті Олену Бондаренко і Володимира Ландіка від (Партії регіонів), Олену Кондратюк від БЮТ. До політичного скандалу майже завжди приходив на засідання Віктор Уколов, який, до речі, найбільше був завантажений роботою в комітеті», - сказав секретар комітету з питань свободи слова та інформації. Він вважає заяву Ганни Герман політичною, а слова стосовно Віктора Уколова такими, які принижують колегу по комітету.

 

Юрій Стець, який наразі перебуває в лікарні і змушений був дивитися парламентські  слухання в прямій трансляції, зауважив, що добре, що вони відбулися. «Але слухання могли бути більш професійними і підняти більший пласт галузевих проблем, якби проводилися не в заполітизованих умовах. Герман зробила правильний висновок, який процитували майже всі ЗМІ. Того чого вона хотіла, не відбулося, бо вона хотіла, щоб вийшли затверджені нею журналісти і паплюжили опонентів», - зазначив Стець.

 

Він обурений намаганнями Ганни Герман не допустити до парламентської трибуни очільників всеукраїнських журналістських організацій, таких як НСЖУ, НМПУ.

 

«У нас негативні стосунки з Романом Скрипіним, але він є керівником медіа-профспілки, тому мав виступати. Я не розумію, чому йому не дали слово. Також у мене непрості стосунки і з Єгором Соболєвим. Але це один з найяскравіших і чесніших представників професії, його репутація не викликає ні в кого в Україні сумнівів. Очевидно ми мали також почути і його точку зору про те, що відбувається зараз з професією. Чому Герман викреслює зі списку Наливайка, який там має бути апріорі, тому що є виконуючим обов'язки голови Держтелерадіо? Це те саме, якби на слухання про стан вугільної галузі не запросили міністра вугільної промисловості», - говорить Юрій Стець.

 

Він вважає, що Ганна Герман хотіла зробити з парламентських слухань по свободі слова політичне шоу.

 

Юрій Стець переконаний, що тільки завдяки стійкій позиції віце-спікера парламенту Миколи Томенка вдалося знайти компромісне рішення, і було надано можливість виступити і представникам медіа-профспілки, і депутатам, і журналістам.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12585
Читайте також
15.05.2010 10:39
Юлія Банкова, для «Детектор медіа»
97 764
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
nikon
5260 дн. тому
Если свобода слова и нуждается в защите, то защищать ее надо от таких, как Анна Герман. История с Калашниковым, которого она предлагает вернуть в ПР очень показательна. А кульбит в 2004 года вообще незабываемый - еще в воскресенье она на "Пятом" со Скрипиным вела ефир, а в понедельник вовсю защищала Януковича с его судимостями. Ганну Герман к обсуждению свободы слова и стандартов журналистики в принципе подпускать нельзя!
і.п.
5260 дн. тому
а чим Уколова принизили?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду