detector.media
04.12.2009 12:03
Юрій Стець: Заява Герман політична, а слова про Уколова принизливі

Народний депутат, член фракції «НУ-НС», секретар комітету з питань свободи слова та інформації Юрій Стець вважає звинувачення голови профільного комітету Ганни Герман на адресу лише бютівців в тому, що вони зривають проведення комітету, безпідставними.

 

«Герман під час парламентських слухань заявила, що не може провести комітет через бютівців. Але на комітет не ходять і депутати від Партії регіонів, зокрема Едуард Прутнік та Олексій Федун, комуніст Олександр Голуб. Звичайно не ходять і бютівці, не завжди ходжу і я, як і сама Герман. Натомість я часто бачу на комітеті Олену Бондаренко і Володимира Ландіка від (Партії регіонів), Олену Кондратюк від БЮТ. До політичного скандалу майже завжди приходив на засідання Віктор Уколов, який, до речі, найбільше був завантажений роботою в комітеті», - сказав секретар комітету з питань свободи слова та інформації. Він вважає заяву Ганни Герман політичною, а слова стосовно Віктора Уколова такими, які принижують колегу по комітету.

 

Юрій Стець, який наразі перебуває в лікарні і змушений був дивитися парламентські  слухання в прямій трансляції, зауважив, що добре, що вони відбулися. «Але слухання могли бути більш професійними і підняти більший пласт галузевих проблем, якби проводилися не в заполітизованих умовах. Герман зробила правильний висновок, який процитували майже всі ЗМІ. Того чого вона хотіла, не відбулося, бо вона хотіла, щоб вийшли затверджені нею журналісти і паплюжили опонентів», - зазначив Стець.

 

Він обурений намаганнями Ганни Герман не допустити до парламентської трибуни очільників всеукраїнських журналістських організацій, таких як НСЖУ, НМПУ.

 

«У нас негативні стосунки з Романом Скрипіним, але він є керівником медіа-профспілки, тому мав виступати. Я не розумію, чому йому не дали слово. Також у мене непрості стосунки і з Єгором Соболєвим. Але це один з найяскравіших і чесніших представників професії, його репутація не викликає ні в кого в Україні сумнівів. Очевидно ми мали також почути і його точку зору про те, що відбувається зараз з професією. Чому Герман викреслює зі списку Наливайка, який там має бути апріорі, тому що є виконуючим обов'язки голови Держтелерадіо? Це те саме, якби на слухання про стан вугільної галузі не запросили міністра вугільної промисловості», - говорить Юрій Стець.

 

Він вважає, що Ганна Герман хотіла зробити з парламентських слухань по свободі слова політичне шоу.

 

Юрій Стець переконаний, що тільки завдяки стійкій позиції віце-спікера парламенту Миколи Томенка вдалося знайти компромісне рішення, і було надано можливість виступити і представникам медіа-профспілки, і депутатам, і журналістам.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY