Нове прочитання Гріна

4 Грудня 2009
26752
4 Грудня 2009
08:41

Нове прочитання Гріна

26752
У Києві тривають зйомки чотирисерійного фільму. Поки що його робоча назва «Червоні вітрила».
Нове прочитання Гріна

Це спільна продукція телеканалу «Інтер», студії «Інтер Медіа продакшн», компаній «Укрфільмтрест» і «Пронто Фільм». Творці стрічки стверджують, що це буде нове прочитання відомого однойменного роману Олександра Гріна. Художнім керівником проекту є Роман Балаян, а ставить картину режисер Олександр Стеколенко. Головні ролі Ассоль і капітана Грея дісталися акторам Вероніці Іващенко («Глянець», «С.С.Д.», «Ранетки») і Олександру Бухарову («Слуга государів», «Вовкодав», «Добродії офіцери. Врятувати імператора»). Також в ТВ-проекті задіяні такі метри як Юрій Стоянов, Альберт Філозов, Семен Фурман, Михайло Свєтін, Евклід Кюрдзідіс та інші. У ролі маленької Ассоль глядачі побачать п'ятирічну доньку нардепа Миколи Катеринчука - Софія-Ніколь.

 

Зйомки розпочалися в Ялті ще у вересні: для цього в Криму побудували ціле містечко загальною площею 1000 квадратних метрів! 11 людей, працюючи по 20 годин на добу протягом 36 днів, створювали декорації описаного Гріном фантастичного міста Лісса. Зі слів художників-постановників стрічки, за основу декорацій ними були взяті середземноморські пейзажі, а також колоритна кубинська архітектура. Решту реквізиту - меблі та інші предмети інтер'єру знімальна група частково взяла з Музею Гріна, а деякі - на Ялтинській кіностудії, дещо навіть купували на барахолці... В масовці знімалися студенти з Нігерії, які нині вчаться в Сімферопольських вузах, одягнуті в яскраві костюми, вони немов перенесли героїв на берег Атлантичного океану... В картині глядачі побачать справжнє парусне судно - «Каліакра» (у фільмі воно називається «Секрет»), яке для зйомок орендували в Болгарії. Для того, щоб пошити вітрила, у команди Балаяна пішло б декілька днів і сотні метрів тканини, як у капітана Грея в романі Гріна, але завдяки майстерності українських комп'ютерників, вітрила стануть яскраво-червоними без залучення армії швачок.

 

«Дню» вдалося дізнатися у режисера картини, чим буде відрізнятися дана версія екранізації від кінокласики, знятої в 1961 р. Олександром Птушком?

 

- Наш фільм радикально відрізняється від книжкової версії та від тих екранізацій, що були раніше, - підкреслив Олександр СТЕКОЛЕНКО. - Ми знімаємо не за книгою «Червоні вітрила», а взагалі за мотивами багатьох творів Гріна і намагаємося зробити стрічку в іронічному ключі. Але все ж таки сподіваюся, що нам вдасться створити й донести до глядачів атмосферу грінівської романтики. Збережеться історія стосунків Ассоль і Грея, тільки за сценарієм ми її ускладнили, а на шляху героїв один до одного поставили багато перешкод. На відміну від грінівських «Червоних вітрил», в нашій картині щастю головних героїв буде заважати бургомістр міста Лісс Гез (його зіграє Юрій Стоянов). Його герой - людина, яка споважніла, досягла високого положення і хворобливо вимагає «суспільного визнання». Поки наш фільм називається «Правдива історія про «Червоні вітрила».

 

До речі, прослідкувати за знімальним процесом в он-лайн режимі завдяки встановленню двох веб-камер на майданчиках, мали змогу багато глядачів. Прем'єру канал «Інтер» має намір показати навесні наступного року.

 

Олена Рябець, газета «День»             

 

На фото - кадр з фільму «Правдива історія про "Червоні вітрила"»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Олена Рябець, «День»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26752
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду