Міліція проігнорувала заяву Руслана Кухарчука

30 Листопада 2009
11598
30 Листопада 2009
18:10

Міліція проігнорувала заяву Руслана Кухарчука

11598
Міліція проігнорувала заяву Руслана Кухарчука

Київська міліція проігнорувала заяву президента Асоціаціації «Новомедіа» Руслана Кухарчука. Про це він повідомив у блозі на сайті інтернет-видання «Українська правда».

 

Претензія журналіста стосується інциденту, що стався у кінці серпня. Пан Кухарчук зайшов до одного з гральних закладів  на Ленінградській площі, де намагався здійснити зйомку за допомогою мобільного телефону. За його словами, на той час він перебував у статусі журналіста і, оскільки гральний бізнес в Україні офіційно заборонили, хотів задокументувати факт порушення закону. Під час зйомки до нього підійшли троє невідомих, силоміць вивели на вулицю та порізали журналісту руку.  Нападники вимагали видалити зроблений кадр, однак Руслан Кухарчук цього не зробив.

 

Як розповів директор «Новомедіа» у коментарях «Детектор медіа», того ж дня він звернувся до Дніпровського районного  МВС України та написав заяви з трьох пунктів: «Ведеться незаконний ігровий "бізнес", троє мене незаконно тримають, наносять тілесні ушкодження, перешкоджають  моїй професійній журналістській роботі».

 

Втім, жодної відповіді правоохоронці не надали. За три місяці після інциденту пан Кухарчук сам звернувся до відділу, проте йому надали таку відповідь: «У порушенні Кримінальної справи відмовити у зв`язку з відсутністю складу злочину».

 

«Я думаю що ця відповідь красномовно демонструє безпорадність людей, які звертаються до правоохоронних органів. Якщо журналіст, який досконало оформив  заяву, пройшов судмедекспертизу, отримує подібні відповіді після здійснення правопорушення, то на що можуть сподіватися інші люди, які не мають статусу такого?  Щодо моїх подальших дій, передовсім, я хочу зробити це максимально відомою публічною інформацією», - прокоментував відмову правоохоронців Руслан Кухарчук.

 

Рішення про оскарження він поки що не прийняв.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11598
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду