Телепрограма КДРТРК та радіопрограма Полтавської ОДТРК перемогли на Міжнародному фестивалі у Чехії

25 Листопада 2009
17940
25 Листопада 2009
11:07

Телепрограма КДРТРК та радіопрограма Полтавської ОДТРК перемогли на Міжнародному фестивалі у Чехії

17940
Телепрограма КДРТРК та радіопрограма Полтавської ОДТРК перемогли на Міжнародному фестивалі у Чехії

У місті Табор Чеської Республіки завершився перший Міжнародний фестиваль документального кіно, телевізійних та радіопрограм для національних меншин і про національні меншини «Мій другий дім», на якому перемогла телепрограма КДРТРК та радіопрограма з Полтави. Про це ТК повідомив відділ зв'язків з громадськістю та ЗМІ Держкомтелерадіо.

 

У конкурсі взяли участь митці з 11 країн Європи - Австрії, Бельгії, Білорусі, Польщі, Росії, Сербії, України, Хорватії, Чехії та інших. Всього було представлено понад 50 творчих робіт, які виборювали призи в трьох номінаціях: «Журналістська майстерність», «Наукові засади» та «Міжнаціональна спрямованість».

 

У всіх трьох номінаціях перші премії отримала телепрограма Київської державної регіональної ТРК «Повернення» про долю поета ХХ століття Пауля Целана (автор - Галина Устенко-Гайдай, режисер - Олена Дмитрієвська). Крім того київських телевізійників відзначили телеглядачі міста Табор, вручивши творчій групі приз глядацьких симпатій.

 

Серед представлених на фестивалі творчих робіт радіожурналістів Європи першу премією здобула програма з Полтави. Її автора - Віру Чиж (Черняк) відзначило і журі фестивалю, і користувачі Інтернету, адже з роботами фестивалю можна було ознайомитися на вебсайті. Саме радіопрограму пані Чиж «Молитва сну» прослухало найбільше користувачів.

 

«Журі фестивалю вирізнило дивовижну мовну палітру юної полтавчанки. Не знаючи української мови, вони сприйняли Віру Чиж як унікальну творчу особистість Європейського форуму», - йдеться у повідомленні відділу зв'язків з громадськістю.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17940
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду