В день пам’яті жертв Голодомору НТКУ покаже прем’єру фільму Юрія Терещенка «Пейзаж після мору»

24 Листопада 2009
19637
24 Листопада 2009
11:07

В день пам’яті жертв Голодомору НТКУ покаже прем’єру фільму Юрія Терещенка «Пейзаж після мору»

19637
В день пам’яті жертв Голодомору НТКУ покаже прем’єру фільму Юрія Терещенка «Пейзаж після мору»

28 листопада до дня вшанування пам'яті загиблих під час Голодомору 32-33 років Перший національний покаже прем'єру документального фільму Юрія Терещенка «Пейзаж після мору». Про це йдеться на сайті каналу.

 

Стрічка вийде о 21.35 і розповідатиме про феномен пост геноцидного суспільства на прикладі одного українського села Велика Фосня на Житомирщині. Актор Богдан Ступка озвучує найемоційніші фрагменти зі щоденника професора Гарвардського університету, дослідника теми Голодомору 32-33 років в Україні, Джеймса Мейса. Саме розшукані ним матеріали лягли в основу фільму. Стрічка знята у 2008 році, її прем'єрний показ відбувся на кінофестивалі «Молодість».

 

Також канал транслюватиме акцію вшанування пам'яті жертв Голодомору, що розпочнеться хвилиною мовчання о 16.00. Окрім цього Перший національний покаже дилогію Леоніда Мужука «33-й. Материнський спогад» та «33-й. Материнський заповіт».

 

У фільмі про голодомор оповідь ведеться від імені матері автора, Ганни Андріївни Мужук. Також про трагедію свідчать інші очевидці: Павло Вакулюк, Домаха Якубовська, Ольга Шевченко, Василь Карпенко, Григорій Кунцевський та інші. «Син зняв і записав мамині спогади ще з радянських часів, сподіваючись, що колись страдницьке життя його матері допоможе відкрити 33-й прийдешнім поколінням українців», - йдеться у повідомленні каналу. Стрічки транслюватимуться о 15:00 та о 16:35.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19637
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Sanyi
5269 дн. тому
Краще б "Живих" Буковського показали. Хоча, ні... "ЖИВИХ" У ШИРОКИЙ КІНОПРОКАТ!!!!!!!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду