detector.media
24.11.2009 11:07
В день пам’яті жертв Голодомору НТКУ покаже прем’єру фільму Юрія Терещенка «Пейзаж після мору»

28 листопада до дня вшанування пам'яті загиблих під час Голодомору 32-33 років Перший національний покаже прем'єру документального фільму Юрія Терещенка «Пейзаж після мору». Про це йдеться на сайті каналу.

 

Стрічка вийде о 21.35 і розповідатиме про феномен пост геноцидного суспільства на прикладі одного українського села Велика Фосня на Житомирщині. Актор Богдан Ступка озвучує найемоційніші фрагменти зі щоденника професора Гарвардського університету, дослідника теми Голодомору 32-33 років в Україні, Джеймса Мейса. Саме розшукані ним матеріали лягли в основу фільму. Стрічка знята у 2008 році, її прем'єрний показ відбувся на кінофестивалі «Молодість».

 

Також канал транслюватиме акцію вшанування пам'яті жертв Голодомору, що розпочнеться хвилиною мовчання о 16.00. Окрім цього Перший національний покаже дилогію Леоніда Мужука «33-й. Материнський спогад» та «33-й. Материнський заповіт».

 

У фільмі про голодомор оповідь ведеться від імені матері автора, Ганни Андріївни Мужук. Також про трагедію свідчать інші очевидці: Павло Вакулюк, Домаха Якубовська, Ольга Шевченко, Василь Карпенко, Григорій Кунцевський та інші. «Син зняв і записав мамині спогади ще з радянських часів, сподіваючись, що колись страдницьке життя його матері допоможе відкрити 33-й прийдешнім поколінням українців», - йдеться у повідомленні каналу. Стрічки транслюватимуться о 15:00 та о 16:35.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY