Україна подала заявку на реєстрацію домену «укр»

17 Листопада 2009
8693
17 Листопада 2009
11:35

Україна подала заявку на реєстрацію домену «укр»

8693
Україна подала заявку на реєстрацію домену «укр»

Україна подала заявку на реєстрацію домену «укр». Її розглянуть в рамках Всесвітнього форуму з питань управління інтернетом. Про це повідомляє інформагентство «РБК-Україна».

 

Кириличний домен - перший крок до створення сайтів з інтернет-адресами українською чи російською мовами.

 

Нові правила написання доменів «Інтернет-корпорація з присвоєння імен та номерів» (ICANN) запровадила 30 жовтня. Відтепер для них можуть використовуватися  літери кирилиці, а також алфавіту арабської, корейської, хінді, грецької та японської мов. Загалом до нововведень увійшло 100 тисяч нових символів.

 

Окрім України, заявки на створення доменів за новими правилами подали також Росія та Єгипет.

 

Як писала «Детектор медіа», це питання представники ICANN підняли ще до Всесвітнього форуму з питань управління інтернетом, що розпочав свою роботу 16 листопада.  «Це найбільше технічне перетворення в інтернеті з того часу, як його вигадали 40 років тому», - заявив голова адміністративної ради ICANN Пітер Денгейт Траш.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8693
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Абдуллаев
5283 дн. тому
Идиотизм.
Видавець
5283 дн. тому
о ужас, началось...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду