Ганна Герман і Леонід Грач хочуть від державного телебачення гарантій для парламентських партій

9 Листопада 2009
21131
9 Листопада 2009
16:35

Ганна Герман і Леонід Грач хочуть від державного телебачення гарантій для парламентських партій

21131
Ганна Герман і Леонід Грач хочуть від державного телебачення гарантій для парламентських партій

Голова Комітету з питань свободи слова та інформації, народний депутат Ганна Герман (фракція Партії регіонів) і народний депутат Леонід Грач (фракція Комуністичної партії України) зареєстрували законопроект «Про гарантії рівності парламентських партій при освітленні їхньої діяльності державними телеканалами і радіоканалами», №5314.

 

Законопроект передбачає, що державні теле- й радіоканали мають розповсюджувати об'єктивну та повну інформацію про діяльність кожної парламентської партії, представленої у Верховній Раді України, а в областях України та Криму - партій, представлених у відповідних місцевих радах.

 

При цьому кожній партії державні телерадіоканали повинні надавати рівний обсяг ефірного часу, зокрема й у щоденних інформаційних випусках.

 

Контроль за цим ініціатори законопроекту пропонують покласти на парламентський комітет з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності, а в областях - на регламентні комітети у відповідних місцевих радах та у Верховній Раді АРК.

 

Автори аргументують прийняття законопроекту тим, що державні ЗМІ не дотримуються норм Конституції України та прав громадян на здобуття повної і достовірної інформації про діяльність парламентських фракцій та депутатських фракцій політичних партій, представлених у місцевих радах.

 

До сфери державного телерадіомовлення України входять Національна телекомпанія України, Національна радіокомпанія України, ДТРК «Культура», ДТРК «Всесвітня служба "Українське телебачення і радіомовлення"», 24 обласні ДТРК, ДТРК «Крим», регіональні ТРК у містах Київ і Севастополь, державна міська ТРК «Сіверська» (м. Новгород-Сіверський Чернігівської обл.) та Криворізьке міське державне об'єднання телебачення і радіомовлення.

 

Нагадаємо, що Верховна Рада України має свій парламентський телеканал «Рада», який висвітлює хід пленарних засідань, діяльність усіх парламентських фракцій та депутатських груп, а також роботу комітетів Верховної Ради.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21131
Читайте також
15.05.2010 10:39
Юлія Банкова, для «Детектор медіа»
97 764
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду