detector.media
09.11.2009 16:35
Ганна Герман і Леонід Грач хочуть від державного телебачення гарантій для парламентських партій

Голова Комітету з питань свободи слова та інформації, народний депутат Ганна Герман (фракція Партії регіонів) і народний депутат Леонід Грач (фракція Комуністичної партії України) зареєстрували законопроект «Про гарантії рівності парламентських партій при освітленні їхньої діяльності державними телеканалами і радіоканалами», №5314.

 

Законопроект передбачає, що державні теле- й радіоканали мають розповсюджувати об'єктивну та повну інформацію про діяльність кожної парламентської партії, представленої у Верховній Раді України, а в областях України та Криму - партій, представлених у відповідних місцевих радах.

 

При цьому кожній партії державні телерадіоканали повинні надавати рівний обсяг ефірного часу, зокрема й у щоденних інформаційних випусках.

 

Контроль за цим ініціатори законопроекту пропонують покласти на парламентський комітет з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності, а в областях - на регламентні комітети у відповідних місцевих радах та у Верховній Раді АРК.

 

Автори аргументують прийняття законопроекту тим, що державні ЗМІ не дотримуються норм Конституції України та прав громадян на здобуття повної і достовірної інформації про діяльність парламентських фракцій та депутатських фракцій політичних партій, представлених у місцевих радах.

 

До сфери державного телерадіомовлення України входять Національна телекомпанія України, Національна радіокомпанія України, ДТРК «Культура», ДТРК «Всесвітня служба "Українське телебачення і радіомовлення"», 24 обласні ДТРК, ДТРК «Крим», регіональні ТРК у містах Київ і Севастополь, державна міська ТРК «Сіверська» (м. Новгород-Сіверський Чернігівської обл.) та Криворізьке міське державне об'єднання телебачення і радіомовлення.

 

Нагадаємо, що Верховна Рада України має свій парламентський телеканал «Рада», який висвітлює хід пленарних засідань, діяльність усіх парламентських фракцій та депутатських груп, а також роботу комітетів Верховної Ради.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY