Верховна Рада розпочинає акредитацію журналістів і технічних працівників ЗМІ на 6-ту й 7-му сесії Верховної Ради 6-го скликання

9 Листопада 2009
11464
9 Листопада 2009
15:16

Верховна Рада розпочинає акредитацію журналістів і технічних працівників ЗМІ на 6-ту й 7-му сесії Верховної Ради 6-го скликання

11464
Верховна Рада розпочинає акредитацію журналістів і технічних працівників ЗМІ на 6-ту й 7-му сесії Верховної Ради 6-го скликання

З 30 листопада 2009 року прес-служба апарату Верховної Ради України проводитиме акредитацію журналістів і технічних працівників ЗМІ при Верховній Раді України на 6-му й 7-му сесії Верховної Ради України шостого скликання. Про це повідомляє офіційний сайт парламенту.

 

Згідно з положенням про порядок акредитації журналістів і технічних працівників засобів масової інформації при Верховній Раді України, прес-служба видаватиме акредитаційні картки двох видів: індивідуальні й тимчасової акредитації.

 

«Прес-служба, зважаючи на можливості ложі преси (74 стаціонарних місця), переконливо просить керівників ЗМІ максимально зважено підійти до визначення кількості журналістів, які, отримавши акредитаційну картку, постійно висвітлюватимуть діяльність парламенту», - йдеться у повідомленні.

 

Індивідуальні акредитаційні картки видаються журналістам і технічним працівникам, які є штатними працівниками вітчизняних та зарубіжних ЗМІ, а також журналістам, які не є штатними чи позаштатними працівниками ЗМІ, але постійно висвітлюють діяльність парламенту.

 

Акредитаційні картки тимчасової акредитації видаються на певний час (строк дії не може перевищувати одного місяця).

 

Журналістам і технічним працівникам зарубіжних ЗМІ акредитація надається за наявності в них відповідних посвідчень працівників зарубіжного ЗМІ, виданих Міністерством закордонних справ України.

 

Заявка на акредитацію подається до прес-служби на бланку редакції ЗМІ за підписом керівника, завіреного печаткою.

 

Вітчизняні ЗМІ у заявці на акредитацію зазначають: засновників або видавців; статутні завдання; періодичність випуску, наклад на час подання заявки (для друкованих ЗМІ); сферу (регіон) поширення; адресу; номери телефонів керівників; номери телефонів, факсу та електронну адресу служби інформації; потребу ЗМІ в кількості індивідуальних акредитаційних карток або карток тимчасової акредитації; список журналістів і технічних працівників, прізвище, ім'я та по батькові яких прес-служба вписуватиме в акредитаційні картки; по дві фотографії кожного журналіста і технічного працівника, які користуватимуться індивідуальними картками.

 

Зарубіжні ЗМІ у заявці на акредитацію зазначають: адресу центральної редакції, адресу кореспондентського пункту в Україні; номери телефонів, факсу та електронну адресу служби інформації; потребу ЗМІ в кількості індивідуальних акредитаційних карток або карток тимчасової акредитації; список тих, хто користуватиметься індивідуальними акредитаційними картками або картками тимчасової акредитації, прізвище, ім'я та по батькові яких прес-служба вписуватиме в акредитаційні картки; по дві фотографії тих, хто користуватиметься індивідуальними акредитаційними картками, та надають копії посвідчень працівників зарубіжного ЗМІ, виданих МЗС України.

 

Друковані ЗМІ та інформаційні агентства до заявки на акредитацію чи додаткову акредитацію додають копію свідоцтва про їхню державну реєстрацію відповідним державним органом (друковані ЗМІ додають також два останні примірники видання).

 

Телерадіоорганізації до заявки на акредитацію додають копію ліцензії на право використання каналу та часу мовлення, виданої Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення; телерадіомовні організації - виробники продукції (студії-виробники) - копію договору з телерадіомовною організацією на трансляцію програм або ефірну довідку про трансляцію програм.

 

Інтернет-видання у заявці на акредитацію зазначають: засновників; адресу; номери телефонів керівництва; номери телефонів, факсу та електронну адресу служби інформації; потребу в кількості індивідуальних акредитаційних карток; список журналістів і технічних працівників, які користуватимуться індивідуальними акредитаційними картками, прізвище, ім'я та по батькові яких прес-служба вписуватиме в акредитаційні картки; по дві фотографії кожного, хто користуватиметься індивідуальними картками.

 

Для отримання індивідуальної акредитаційної картки журналісти, які не є штатними чи позаштатними працівниками засобів масової інформації, можуть акредитуватися відповідно до закону за заявками ЗМІ, з якими вони співпрацюють, або шляхом подання особистої заяви про акредитацію з наданням документів, що підтверджують їхній професійний фах, чи належним чином оформленої довідки про співпрацю зі ЗМІ.

 

Акредитаційні картки видаються прес-службою журналістам і технічним працівникам ЗМІ особисто із зазначенням про це в спеціальному журналі.

 

Для акредитації необхідно подати до прес-служби заявку на ім'я керівника прес-служби апарату парламенту Вікторії Шведової (до 30 грудня 2009 року, адреса: вул. Садова, 3-а, скриня для службової кореспонденції).

 

Акредитаційні картки видаватимуться з 14 січня по 31 січня 2010 року (вул. Садова, 3-А, кімната №1010, тел. 255-28-32, Наталія Костилєва, 255-35-87, Леся Марченко).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11464
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду